Casper Tengstedt var i sidste sæson med at slå Manchester United i UEFA Youth League, hvor FCM’s U19-hold nåede kvartfinalen som det første danske hold nogensinde. Han er nu blevet udlejet til FC Nürnberg, hvor han skal spille på klubbens talentfulde reservehold i den stærke tyske Regionalliga. Foto: Tom Laursen

FCM udlejer U19-topscorer til Tyskland

Jørn Just Kristensen 

19-årige Casper Tengstedt tilbringer resten af sæsonen hos tyske Nürnberg, hvor han er tiltænkt en rolle på klubbens U23-hold i Regionalliga Bayern

FODBOLD Sidste sæsons suveræne topscorer i U19 Ligaen, Casper Tengstedt, skal i denne sæson samle værdifuld erfaring i en tysk traditionsklub.

FC Midtjylland har nemlig udlejet den 19-årige offensivallrounder til FC Nürnberg.

- Casper skal hente erfaring hos FC Nürnberg, og vi både håber og tror, at lejeaftalen bliver til stor glæde for alle parter, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til klubbens hjemmeside.

- Det vigtige er spilletid for de unge talenter, hvilket Casper får mulighed for at jagte på et højt niveau, og det er kun et plus, at det sker i en udenlandsk klub, siger Svend Graversen

Casper Tengstedt var i august til prøvetræning hos Nürnbergs andethold, der spiller i Regionalliga Bayern - det fjerdehøjeste niveau i tysk fodbold - og han gjorde det så godt, at Nürnberg altså nu har indgået en aftale med FCM og Tengstedt.

Casper Tengstedt er allerede begyndt at træne med sit nye hold.

Nürnbergs andethold bliver trænet af klublegenden Marek Mintal, der i mange år var en profil på Slovakiets A-landshold. Holdet ligger aktuelt på fjerdepladsen i Regionalliga Bayern.

Tidligere på sommeren forlængede han sin kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2022. Men Nürnberg meddeler på Twitter, at klubben har en købsoption på danskeren.

Tengstedt scorede sidste sæson 22 mål i 22 kampe i U19 Ligaen. Han blev desuden delt nummer to på topscorerlisten i UEFA Youth League med seks mål i syv kampe.

I Nürnberg møder han i øvrigt en anden tidligere FCM-spiller. Midterforsvareren Asger Sørensen er stamspiller på klubbens førstehold, der spiller i 2. Bundesligaen.