Der var ingen point til Mikkel Madsen og HCM. Foto: Tom Laursen

Vildt nok, HCM: Premieresejr sikret i de sidste sekunder

Kenneth Kristiansen 

Nicolai Witt afgjorde kampen, da HC Midtjyllands oprykkere vandt 25-24 i sæsonpremieren hjemme mod HC Odense

HåNDBOLD HC Midtjyllands oprykkere kom i gang med tilværelsen i 1. division med en sejr. Nicolai Witt brød igennem HC Odenses forsvar i de sidste sekunder og sikrede de to point og 25-24 hjemme i Klink & Jensen Arena i Sportscenter Herning.

Spillere og ledere eksploderede i en jubelklump midt på halgulvet, for sejren var en kæmpe forløsning efter en kamp, hvor HCM hang efter gæsterne det meste af vejen.

Var der premierenerver i kroppen på HCM-spillerne op til kampen, blev det ikke bedre i løbet af opgørets første minutter, hvor gæsterne fra Odense kom foran med 3-0.

Hjemmeholdet skulle lige i gang, og det kom da også stille og roligt, men mere via hård fight end decideret godt spil. Spillere som Nicolai Witt og Mikkel Madsen holdt HCM inde i kampen offensivt, og i målet fik Frederik Hummelmose efterhånden godt fat.

Hans keeper-kollega i den anden ende, HC Odenses Luke Brasen, var dog en afgørende spiller i første halvleg med mange store redninger, og blandt andet derfor var gæsterne foran med tre, 13-10, ved halvtid.

Efter pausen kæmpede HCM’erne sig helt tilbage. Hjemmeholdet bed gæsterne i haserne konstant, og ni minutter før tid lykkedes det at komme helt op, da Jonathan Sørensen fra højre fløj udlignede til 20-20.

HCM kom også foran 21-20 og 22-21, og i de sidste, hektiske minutter var de afgørende marginaler med hjemmeholdet.

Brødrene Mikkel og Rasmus Madsen var toneangivende med energi og mål - Mikkel Madsen blev HCM’s topscorer i kampen med seks mål.

Men over hele linjen blev der fightet flot, og derfor kom den vigtige premieresejr i hus.

Så er HC Midtjylland i gang.