Pokaltriumfen i Parken blev Jakob Poulsens sidste titel i FCM-trøjen. Han spillede selv en god kamp, da Brøndby blev besejret efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Foto: Flemming Hansen

Hyldes på arenaen søndag aften: Poulsen skifter til Australien

Jørn Just Kristensen 

Jakob Poulsen bliver præsenteret i en ny klub i den kommende uge. Han bliver hyldet på MCH Arena i morgen

FODBOLD Jakob Poulsen har spillet sin sidste kamp for FC Midtjylland.

Den 36-årige anfører fortsætter - som flere medier i denne uge har kunnet fortælle - karrieren i Australien.

Nu har FC Midtjylland netop bekræftet Poulsens afsked på klubbens hjemmeside.

Han vil blive hyldet på MCH Arena søndag aften i forbindelse med topkampen mod Brøndby.

- Jeg har jagtet et eventyr som punktum på min karriere, og det får jeg. Det bliver en kæmpe oplevelse for hele vores familie, og jeg glæder mig helt vildt, siger Jakob Poulsen til fcm.dk.

FCM meddeler ikke noget om, hvor Jakob Poulsen tager hen. Blot at den nu forhenværende ulve-anfører har indgået en aftale med en anden klub og gennemfører det obligatoriske lægetjek i den kommende uge.

Folkebladet erfarer imidlertid, at den nye klub er Melbourne Victory FC, som sidste sæson blev nummer tre i den australske A-League.

Poulsen, der i øvrigt var på træningsbanen i Ikast i går, flyver til Australien på tirsdag.

Gode midtjyske minder
Selv om tiden i FC Midtjylland slutter brat og uskønt, forlader han klubben med mange gode oplevelser og minder i bagagen.

- Da jeg returnerede til FC Midtjylland i 2014, var vi begge titelløse, og nu står der to DM-titler og en pokaltitel på vores cv. Det har været fantastisk både for klubben og jeg, og man må sige, at FC Midtjylland og jeg har været noget nær det perfekte match, siger Jakob Poulsen til klubbens hjemmeside.

Steinlein: Håber engang at se Jakob tilbage i FCM
Han nåede 286 kampe for klubben på tværs af syv en halv sæson ad to omgange og satte i den grad sit præg på holdet og klubben.

- Det er et kæmpe ikon, som forlader os. En meget stor spiller og et meget stort menneske. Jakob har haft enorm betydning for FC Midtjylland både på og uden for banen, og han bliver aldrig glemt. Vi ønsker alt det bedste for ham og familien i fremtiden, og vi håber på, at vi engang kan sige velkommen tilbage til både Jakob og hans familie, siger FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein.