Morten Poulsen scorede målet til 1-2, men røg senere i bad for game misconduct i forbindelse med et større slagsmål. Kristoffer Astorp Lauridsen røg samme vej. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

Blue Fox solgte sig dyrt mod finsk storklub

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox leverede to flotte perioder og var tæt på at fremtvinge overtid mod stærke TPS Turku fra Finland

ISHOCKEY Den finske storklub TPS Turku var ikke uventet et nummer for stærk for Herning Blue Fox, da de to klubber fredag aften mødtes til træningskamp i Kvik Hockey Arena.

Men »rævene« solgte sig dyrt og tabte trods alt kun 2-3 til de 11 dobbelte finske mestre, der dog ikke har hævet det finske mesterskabstrofæ siden 2010.

Blue Fox var under voldsomt pres i første periode, hvor det kneb med at spille sig ud af de veloplagte finners jerngreb. Men der blev kæmpet hårdt i egen zone, og Blue Fox holdt længe nullet. I periodens sidste to minutter gik det dog galt. Svenske Anton Holm og finske Aleksi Salonen nettede med ét minuts mellemrum til 2-0.

I anden periode kom Blue Fox langt bedre med i spillet og vandt sågar perioden 2-1. Morten Poulsen og Thomas Vilstrup Andersen scorede for de danske rekordmestre, men derimellem var Filip Windlert på pletten for gæsterne.

Mod periodens afslutning var der dramatik. Adskillige spillere røg i slagsmål, og både Kristoffer Astorp og Morten Poulsen blev sendt i bad med game misconduct. Begge hold tre tominutters-udvisninger ved samme lejlighed.

Stærkt spillende 18-årig keeper
Frederik Søgaard overtog pladsen i »ræveburet« fra Simon Nielsen efter præcis 30 minutter. Den bare 18-årige målmand gjorde det fremragende og blev ikke passeret overhovedet.

Tredje periode blev nemlig en målløs affære, hvor Blue Fox endda havde et par gode muligheder for at udligne. Der var både et skud på stolpen og en friløber til Cameron Brace, men Frederik Søgaard havde dog også sine flotte redninger.

Præstationen i tredje periode kunne tyde på, at Blue Fox i hvert fald konditionsmæssigt er, hvor holdet skal være med én uge til sæsonstart. »Rævene« matchede finnerne fint, selv om man var uden skadede Lasse Lassen og Mark MacMillan og uden Morten Poulsen og Kristoffer Astorp, der var sendt i bad.

Resultatmæssigt har opstarten dog samlet set været skuffende. Blue Fox har tabt alle sine seks træningskampe.