På førstedagen af HI-messen uddeles der 50.000 kroner til en innovativ virksomhed. Foto: Tony Brøchner

Fem nominerede skal kæmpe om messe-pris

På HI-messen i oktober skal der kåres en bæredygtig prisvinder. Nu er kandidaterne offentliggjort

MESSEPRIS HI-messen åbner 1. oktober, og på åbningsdagen vil man i messecentret for første gang uddele prisen »HI Sustainable Development Award«. Den nystiftede pris tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. En ekspertjury har netop udvalgt fem innovative finalister til prisen.

De nominerede er:

R&D Engineering - for udviklingen af et græsprotein, som på sigt kan bidrage til, at efterspørgslen på soja falder.

Bio-Circle Surface Technology - for udviklingen af en rensevæske indeholdende intelligente mikroorganismer, som kan erstatte farlige opløsningsmidler.

Chr. Hansen - for udviklingen af bakterier, der kan forlænge holdbarheden i yoghurt og dermed mindske madspild.

Innospexion - for udviklingen af en røntgenbaseret sorteringsteknologi til affald.

Visblue - for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskudsenergi udvundet fra sol og vind.

Den nye pris er samtidig et skulderklap til de udstillere, som gør en særlig indsats for at integrere bæredygtighed i deres virksomheder og på den måde gør en forskel for den bæredygtige udvikling i industrien.

Mere end en trend
- Bæredygtighed er mere end en trend. Det er et ansvar, som vi alle skal tage aktiv stilling til. Det er baggrunden for, at vi har indført prisen for bæredygtig udvikling, og vi glæder os over den positive interesse for den nye pris, siger administrerende direktør i MCH, Georg Sørensen i en pressemeddelelse.

I juryen sidder en flok kompetente fagfolk med erfaring fra erhvervslivet og forskning. De beslutter, hvem der på messen præmieres med 50.000 kroner.