Paul Onuachu flyver fra reden. Efter syv år i FC Midtjylland er den 25-årige nigerianer nu klar til næste skridt i fodboldkarrieren. Han har underskrevet en fireårig kontrakt med belgiske KRC Genk. Foto: Flemming Hansen

Officielt: FCM-topscorer solgt til Belgien

Jørn Just Kristensen 

Paul Onuachu har skrevet under på en fireårig kontrakt med de belgiske mestre, KRC Genk

FODBOLD Så faldt sommerens største transfer på plads for FC Midtjylland.

Sidste sæsons topscorer, Paul Onuachu, er blevet solgt til de regerende belgiske mestre, KRC Genk.

Den 25-årige nigerianer har i dag sat sin signatur på en kontrakt, der løber frem til 30. juni 2023.

Det har både KRC Genk og FC Midtjylland netop offentliggjort.

FC Midtjylland indkasserer angiveligt syv millioner euro - svarende til 52,5 millioner kroner - i transfersum og har tilmed diverse bonusaftaler indføjet i aftalen. Ifølge Folkebladets oplysninger har FCM også sikret sig en såkaldt videresalgsklausul på 15 procent.

- Paul er en fantastisk historie for FC Midtjylland. Han kom ind på akademiet og udviklede sig stille og roligt, både som menneske og spiller, og mange i klubben, lige fra plejefamilien til trænerstaben, har en aktie i, at vi nu sælger Paul til en stærk og stor klub som KRC Genk, siger FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, til klubbens hjemmeside.

- Det er et fantastisk salg for hele klubben, vi ønsker Paul alt det bedste i fremtiden, og vi takker ham naturligvis for alt det, han gjorde for klubben, lyder det fra Svend Graversen.

Folkebladet erfarer, at skiftet også giver Paul Onuachu selv et markant lønhop. Hans nye årsløn lyder på hele 10 millioner kroner.

Klar til Champions League
KRC Genk er som belgiske mestre kvalificeret til Champions League-gruppespillet, så Onuachu får altså mulighed for at vise sig frem på den største europæiske klubscene i denne sæson.

Genk har et ry for at udvikle spillere i topklasse. I de senere år har klubben været med til at forme stjerner som Kevin De Bruyne, Thibaut Courtois, Divock Origi, Yannick Carrasco, Dennis Praet, Steven Defour og Christian Benteke, der alle har spillet ungdomsfodbold i klubben. Også profiler som Kalidou Koulibaly, Leon Bailey og Sergej Milinkovic-Savic har spillet for KRC Genk i de senere år.

I morgen spiller Genk storkamp hjemme mod RSC Anderlecht i den belgiske liga. Onuachu indgår dog ikke i den kamptrup, som klubben har offentliggjort.

I Genk bliver nigerianeren blandt andre klubkammerat med danske Joakim Mæhle.

Paul Onuachu nåede 181 kampe i FCM-trøjen og scorede 74 mål for »ulvene«. Kun Frank Kristensen har scoret flere mål for FCM.

Folkebladet har fulgt Paul Onuachu, siden han ankom til FCM's akademi i maj 2012. Se billeder fra angriberens syv år i Midtjylland lige .