Siden 2015 er det gået ned ad bakke med indtjeningen for danske minkavlere. Foto: Ritzau Scanpix

Pressede minkavlere mødes i Herning

Dialogmøde Det koster mellem 270 og 280 kroner at producere et minkskind. Men den seneste sæson har hvert skind kun indbragt omkring 220 kroner. En opgørelse fra Danmarks Statistik viser ifølge DR, at hver dansk minkavler sidste år i gennemsnit havde et underskud på 900.000 kroner på produktionen.

På den baggrund inviterer rådgivningsselskabet Sagro alle minkavlere og branchefolk til et gratis dialogmøde onsdag 21. august hos Sagro i Herning.

Dialogen skal blandt andet gå på, hvordan branchen bedst ruster sig til, at de kommende år vil byde på udfordringer og omstillinger. Der vil på mødet være oplæg fra blandt andre Tage Pedersen, der er formand for Kopenhagen Fur, og fra Else Skjold fra Designskolen Kolding, som vil tale om trends og tendenser.