Restaurant Sankt Jørgen på Hotel Eyde får en bøde på 15.000 kroner og en sur smiley.

Sur smiley og stor bøde til Hotel Eyde: Kunne servere dårlig fisk

Tobias Heegaard 

Fisk blev opbevaret ved for høj temperatur, da Fødevarestyrelsen var forbi Hotel Eyde. Derfor får hotellet nu en bøde og sur smiley

HERNING Det koster Hotel Eyde 15.000 kroner i bøde og en sur smiley, at Restaurant Sankt Jørgen ikke har styr på afkøling af fersk fisk.

Det viser kontrolrapporten fra 6. august. Her kan man læse, at restauranten i et kølebord opbevarer både rødtungefileter og rødspætter, hvor temperaturen er på 7,6 grader. I fiskene er der en temperatur på 7,1 grader.

Over for BT fortæller ekspert i fødevarer Michael René, at den sure smiley og bøden er helt på plads.

- Når fisk opbevares ved for høj temperatur, øges risikoen for, at fisken bliver dårlig, og det kan føre til, at mennesker får det dårligt af at spise fisken, siger han.

For at undgå for høje temperaturer kunne restauranten have lagt is oven på fiskene.

Hos Hotel Eyde accepterer bestyrelsesformand Hardy Vesterholm bøden. Han fortæller BT, at det var et nyt køleskab, der var årsag til den for høje temperatur.

- Vi har fået nye køleskabe, der selv justerer temperaturen, og når man åbner og lukker det så mange gange om dagen, som vi gør, så ændrer temperaturen sig. Om morgenen var temperaturen fin, men da der var tjek, havde den ændret sig, og det er selvfølgelig ærgerligt, siger Hardy Vesterholm.

Bestyrelsesformanden siger samtidig, at Restaurant Sankt Jørgen vil arbejde hårdt på at komme af med den dårlige smiley igen.