Foto: Henrik Ole Jensen

Politi frigiver navn: 46-årig mand død i alvorlig trafikulykke på motortrafikvejen

Tobias Heegaard og Bo Lundgaard 

46-årige Finn Grønlund Christensen fra Herning døde på stedet, da personbil og lastbil kørte frontalt sammen på motortrafikvejen mod Holstebro

Opdateret 10.10: Artiklen er opdateret med politiets oplysninger om den 46-årige.

En personbil kørte natten til fredag frontalt ind i en sættevognstog fra Danske Vognmænd på motortrafikvejen mod Holstebro.

I personbilen sad en 46-årig mand fra Herning, der blev dræbt på stedet

Politiet fik den første melding klokken 01.29.

- Personbilen kører i sydlig retning mod Herning, mens lastbilen kører i nordlig retning, fortæller vagthavende fra Midt- og Vestjyllands Politi, Ralf Høgedal.

Ulykken skete ved 69,1 kilometer-stenen - et par kilometer nord for fordelerringen i Herning.

- Vi har haft en bilinspektør på stedet for at foretage undersøgelser. Ganske få meter før lastbilen og bilen skulle passere hinanden, svinger bilisten af ukendte årsager pludseligt og spontant ind i lastbilen i den modsatte vejbane, oplyser sekretariatsleder Bent Smedegaard fra lokalpolitiet i Herning.

Den 46-årige mand var alene i personbilen, da ulykken skete. Chaufføren i lastbilen - en 34-årig mand fra Vesløs - havde ifølge politiet ingen chance for at undgå sammenstødet. Han kom ikke umiddelbart selv til skade, men var meget i chok over ulykken.

Motortrafikvejen var lukket frem til klokken 05.02 fredag morgen.

- Lastbilen stod på tværs af vejen, og der var en del af oprydning. Derudover var der også spildt en del dieselolie, som vi skulle rydde op, fortæller Lars Stensbjerg, der er indsatsleder hos Brand & Redning MidtVest, som stod for oprydningen på stedet.

Den dræbte måtte skæres fri af bilen efter ulykken, ligesom lastbilen var så skadet, at den ikke selv kunne køre fra ulykkesstedet.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at de har underrettet de pårørende. Den dræbte er Finn Grønlund Christensen fra Herning.