Foto: Toke Hage

Hashhandler overfaldt politimand under ransagning

HERNING En politiforretning hos et lokalt brødrepar, der bor på en adresse i det nordøstlige Herning, udviklede sig voldsomt, da politiet onsdag klokken 10.35 lagde vejen forbi deres bopæl. Formålet var en ransagning efter narkotika, da brødrene på 19 og 24 år i forvejen er kendt for den type kriminalitet.

Ransagningen medførte, at de tilstedeværende betjente blev kaldt forskellige ukvemsord, men sagen udviklede sig yderligere, da den 19-årige pludselig sprang op på ryggen af en betjent og slog ham i baghovedet. Det voldelige angreb medførte, at begge blev anholdt.

Under ransagningen fandt ordensmagten 216 gram hash, en vægt, 3800 kroner i kontanter og to peberspray samt doping til bodybuildere i form af anabolske steoider. De to brødre blev i går taget med på politistationen, hvor de blev løsladt efter fire timers afkøling.

Ud over besiddelse af hash er den 19-årige er sigtet for vold mod polititjenestemand i offentlig tjeneste, mens den 24-årige er sigtet for fornærmende tiltale. Begge kan se frem til et retsligt efterspil.