Erik Sviatchenko så rødt efter to gule kort med få minutters mellemrum. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Evander-scoring blev afgørende: FCM så rødt, men vandt alligevel over AaB

Thomas Damm 

En sen frisparksscoring af Evander Ferreira sikrede »ulvene« fjerde sejr på stribe

FODBOLD Der var dramatisk for alle pengene, da FC Midtjylland søndag tog mod AaB i Superligaen foran 7965 tilskuere på MCH Arena og vandt 1-0.

Det hele kulminerede i det 89. minut, hvor Evander Ferreira næsten helt ude ved den ene sidelinje sendte et frispark ind i straffesparksfeltet. Bolden sejlede over venner og fjender og i mål bag keeper Jacob Rinne.

Men inden den afgørende og dybt forløsende scoring, skulle alle omkring FCM igennem noget af en dramatisk, neglebidende fodboldkamp.

I første halvleg brændte AaB’s hollandske angriber Tom van Weert et straffespark, som dommer Morten Krogh mente, at Jens-Lys Cajuste begik. Den dom så dog forkert ud. Men det betød dog ikke så meget, da Jesper Hansen reddede forsøget ved at kaste sig ned til sin egen højre side.

Første halvleg sluttede med, at van Weert måtte lade sig skifte ud efter et sammenstød med Rasmus Nicolaisen. Hollænderen så meget groggy ud.

Sviatchenko udvist
Efter pausen kom FCM bedst ud og dominerede, og det ændrede sig ikke, selv om Erik Sviatchenko blev vist ud i det 54. minut. Få minutter før havde han fået en advarsel for farligt spil, og denne gang fik han gult - og dermed rødt - for et professionelt frispark på Kasper Kusk i en omstilling.

10 minutter senere troede alle på stadion, at FCM’s indskiftede angriber Sory Kaba havde bragt »ulvene« på sejrskurs efter en flot omstilling båret frem af Gustav Wikheim. Men der blev vinket for offside, og også den kendelse så helt forkert ud. Da situationen blev vist på storskærmene, brød publikum ud i en hylekoncert, og både cheftræner Kenneth Andersen og assistenttræner Kristian Bach Bak fik gult kort for at brokke sig højlydt på sidelinjen.

FCM’erne gav ikke op og fik altså sejren i hus. Det var helt fortjent, at hjemmeholdet tog fjerde sejre på stribe og dermed holder FC København selskab i toppen af Superligaen.

Næste kamp for FCM er på torsdag, hvor skotske Rangers FC kommer på besøg på MCH Arena til den første kamp i tredje kvalifikationsrunde til Europa League.