Ayo Simon Okosun scorer her sejrsmålet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Fødselar blev matchvinder for FC Midtjylland

Kenneth Kristiansen 

Ayo Simon Okosun fejrede sin 26-års fødselsdag med at score det afgørende mål i 2-1-sejren over FC Nordsjælland

FODBOLD Ayo Simon Okosun blev matchvinder på sin 26-års fødselsdag. Midtbanespilleren scorede det afgørende mål til 2-1 i FC Midtjyllands hjemmesejr på 2-1 over FC Nordsjælland søndag aften.

Scoringen faldt efter en lille times spil i det underholdende opgør på MCH Arena, hvor FCM nu har vundet sæsonens to første kampe.

Tidligt FCN-mål
Hjemmeholdet var tæt på at få en drømmestart på kampen, da der var brasiliansk trylleri i venstre angrebsside. Evander og Paulinho kombinerede fornemt, før Gustav Wikheims flade afslutning blev reddet af Nordsjælland-keeper Nicolai Larsen. Gustav Wikheim er i øvrigt også halvt brasiliansk - han har brasiliansk mor og norsk far.

Det var altså FCM, der kom flyvende fra start, men det var gæsterne fra Farum, der fik scoret tidligt. Der var kun spillet knap seks minutter, da Nordsjællands Isaac Atanga udfordrede FCM’s nye venstre wingback, Paulinho i feltet. FCM-brasilianeren fik en fod på bolden, netop da FCN-angriberen afsluttede, og derfor sejlede bolden i en bue ind over FCM-målmand Jesper Hansen.

Scoringen bremsede dog ikke hjemmeholdets pågående og insisterende offensive spil. Der var tilløb til masser af FCM-chancer, men især angriberen Junior Brumado var uskarp, når chancen kom. Evander - endnu en brasilianer - var tæt på direkte på frispark fra kanten af feltet, men målmanden kom ned og reddede skuddet.

Der var kun spillet 12 minutter ...

De offensive takter kostede dog også i den anden ende, hvor Nordsjælland flere gange kom igennem. Især Paulinho kom på glatis nogle gange, og det gav blandt andet en gigantchance, som en helt fri Godsway Donyoh dog tordnede over Jesper Hansens mål.

Evander på straffe
Kort efter kom dog udligningen.

Godt midtvejs i første halvleg blev Junior Brumado hægtet i feltet af FCN’s Mads Aaquist. Straffesparket lå i fødderne på Evander - i fraværet af den vante straffesparksskytte, anfører Jakob Poulsen, som sad på bænken - og FCM’s 10’er scorede sikkert til højre for målmanden. 1-1.

Fem minutter før pausen måtte den udfordrede FCM-wing Paulinho lade sig udskifte med en lårskade.

Anden halvleg var blot få minutter gammel, da FCM burde være kommet i overtal. Nordsjællands Abdul Mumin stak armen ud og bremsede en høj bold - det burde have givet ham det andet gule kort i kampen.

Halvlegens indledning var ellers noget mere stilfærdig end i første halvleg, men efter godt 10 minutter mente FCM’s midtbanekriger Ayo Simon Okosun, at der skulle ske noget. Han modtog bolden på kanten af feltet og buldrede så igennem Nordsjællands-forsvar, før han tordnede bolden ind helt ude ved stolpen. Godt screenet i situationen af Junior Brumado, i øvrigt - det gav pladsen til Okosuns gennembrud.

Ayo Okosun har i sæsonens to første kampe fortrængt anfører Jakob Poulsen fra startopstillingen. Små 20 minutter før tid blev målscoreren og fødselaren skiftet ud med netop kaptajnen - der var massive klapsalver til Okosun på vej ud, men der var et decideret jubelbrøl ned mod Jakob Poulsen fra de 6142 tilskuere på MCH Arena.

Med sejren har FC Midtjylland maksimumpoint efter de to første spillerunder i Superligaen. Næste kamp er på næste søndag ude mod AGF.