I begyndelsen af juli åbnede Mogens Jensen (S), minister for fødevarer, landbrug og ligestilling samt nordisk samarbejde, landsskuet i Herning. Nu er han taget på ferie i Italien. Foto: Henrik Ole Jensen

Mogens Jensen dropper EU-møde for vinferie

HERNING Mogens Jensen (S), lokalt valgt folketingsmedlem og nyslået minister, har ifølge Ekstra Bladet droppet et vigtigt EU-møde for at holde vinferie i Barolo-området i Italien.

De fleste af EU’s landbrugs- og fødevareministre mødtes mandag til et møde om det fremtidige landbrugsprogram i EU, mens Danmark sendte ambassadør Per Fabricius Andersen.

I Ekstra Bladet beskriver både Peter Nedergaard, professor i statskundskab ved Københavns Universitet, og Sevasti Chatzopoulou, lektor ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved Roskilde Universitet, det som et møde, som Danmarks landbrugs- og fødevareminister burde have deltaget i.

»En ferie skal nu engang placeres et eller andet sted i kalenderen, og da en ministers kalender aldrig er helt tom, vil der være møder, jeg ikke deltager i. Der skulle ikke træffes beslutninger på mødet mandag, og når jeg ikke er til stede, er Danmark repræsenteret på embedsmandsniveau,« svarer Mogens Jensen Ekstra Bladet i en mail.