Det gik voldsomt for sig, da to patruljevogne lørdag eftermiddag stødte sammen i krydset ved Nygade og Nørregade. Foto: Christina Yoon Petersen

Rutinerede politibetjente involveret i trafikulykke i Herning

Palle Heering Nielsen 

Rutineret betjent kørte frem for rødt lys, hvor patruljevognen stødte sammen med en bil med to kolleger

HERNING Fire betjente slap lørdag sidst på eftermiddagen forholdsvis uskadt fra et sammenstød mellem to politibiler.

Ulykken skete klokken 17.43 i det lysregulerede kryds ved Nygade og Nørregade, da i alt tre patruljer blev kaldt ud til et indbrud, hvor gerningsmanden fortsat var på gerningsstedet.

Den ene patruljevogn kørte ud fra politigården i Nørregade og kørte mod nord, mens den anden kørte fra Kousgårds Plads mod vest.

Brugte blink og horn
Begge politibiler havde aktiveret både blink og horn, og det var ifølge sekretariatsleder Bent Smedegaard bilen fra Nørregade, som kørte over for rødt lys.

Den anden patruljevogn blev ramt på siden, og føreren af bilen klagede over smerter i maven. Alle fire betjente var forbi skadestuen for at blive kontrolleret.

- De er alle fire tilbage på arbejde, oplyser Bent Smedegaard.

Begge førere er ifølge Bent Smedegaard rutinerede i at køre udrykningskørsel, og føreren af patruljevognen, som kom fra Nørregade, var godt klar over, at han kørte frem for rødt lys.

Det er en overtrædelse af udrykningsbekendtgørelsens paragraf 8, stk. 3, der har følgende ordlyd:

»Ved fremkørsel i lysreguleret kryds mod rødt eller gult lys skal føreren endvidere nedsætte hastigheden så meget, at der straks kan standses for eventuel tværgående trafik«.

Uvildig sagsbehandling
I første omgang sendte Midt- og Vestjyllands Politi en politimand uden tilknytning til lokalpolitiet i Herning til ulykkesstedet for at skrive rapport.

- Det er typisk en leder, og det var en indsatsleder denne gang, siger Bent Smedegaard.

Rapporten vil danne baggrund for, hvad der videre skal ske i sagen, som i udgangspunktet bliver behandlet som et almindeligt trafikuheld, hvor en bil er kørt frem for rødt lys. Han oplyser, at det kan blive op til enten særlovscentret ved Midt- og Vestjyllands Politi eller Den Uafhængige Politiklagemyndighed at træffe afgørelse i sagen.

I tidligere sager af denne karakter har sanktionen være enten en bøde eller en bøde kombineret med en betinget frakendelse af kørekortet (se faktaboks).