Paulinho scorede i sin første kamp med ulve-logoet på brystet. Foto: Felipe Oliveira/EC Bahia

Paulinho scorede i FCM’s generalprøve

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjyllands nye brasilianske venstreback kom på måltavlen i sin første kamp for klubben, men »ulvene« tabte generalprøven 1-2 til Lech Poznan

FODBOLD Det siges, at præstationen er vigtigere end resultatet i træningskampe. Præstationen var også bedre end resultatet, da FC Midtjylland lørdag aften tabte 1-2 til polske Lech Poznan i sommerens sidste træningskamp.

De danske vicemestre havde overtag i spil og chancer, men endte med at tabe på et langskud fra 30 meter og et dumt straffespark.

Derimellem gav Paulinho sig selv en ønskedebut i den sorte FCM-trøje. Den brasilianske venstreback udlignede til 1-1 efter forarbejde af sine brasilianske landsmænd. Júnior Brumado fik bolden under kontrol i feltet og lagde den godt til rette for Evander Ferreira. Midtbanekreatøren tyrrede bolden på tværs i en blanding af et skud og et indlæg, som blev afrettet og endte hos Paulinho, der bare skulle trykke den over stregen fra en halv meter med hovedet.

Paulinho havde kun fire træningsdage med holdet før testkampen.

Lovende spillemæssige takter
Den velbesøgte træningskamp på det store Stadion Miejski i Poznan begyndte også lovende for FCM. Spillet flød fint omkring den nye midtbanetrekant med Evander Ferreira som regulær 10’er. Han stod også bag opgørets første mulighed, da han splittede polakkernes organisation med en aflevering ud til Joel Andersson, der skar ind i feltet og forsøgte at finde Júnior Brumado med en hård tværbold i det lille felt.

Manjrekar James havde et nærgående hovedstød efter et langt indkast fra Kian Hansen, der blev headet videre af Ayo Okosun. Og den igen veloplagte Gustav Wikheim smuttede gennem det polske forsvar efter bandespil med Frank Onyeka, men ramte kun overliggeren på det oplagte scoringstilbud.

Midt i FCM-dominansen kom polakkerne i front.

Den ukrainske venstreback, Volodymyr Kostevych, valgte at trykke af fra 30 meter, da han fik tid og plads og måske anede, at Jesper Hansen stod en halv meter for langt til den ene side, og skuddet strøg ind ved modsatte stolperod. 1-0 til Lech Poznan med 10 minutter til pausen.

Evander Ferreira havde den sidste mulighed inden pausen og den første efter den med et par afslutninger fra feltkanten, inden det lykkedes Paulinho at udligne.

Glæden over udligningen varede bare to minutter. FCM blev fanget i en omstilling, og Manjrekar James rev og flåede i portugisiske João Amaral over 20 meter. Da de nåede ind i feltet, blev det for meget for dommeren. Han dømte straffespark, og Darko Jevtic scorede sikkert.

Indskiftede Awer Mabil havde en god mulighed for at udligne efter en dribletur og såkaldt cutback-aflevering fra Gustav Wikheim, og Rasmus Nicolaisen havde en chance i feltet efter lignende forarbejde af Wikheim. Men opgøret fladede stille og roligt ud for FCM i takt med de mange udskiftninger.

Mod slutningen kunne Lech Poznan endda være kommet på 3-1, men Jesper Hansen diskede op med et par gode redninger.

Testkampen mod Lech Poznan var reelt afslutningen på træningslejren i Polen for de danske pokalvindere, som i morgen flyver hjem til det midtjyske.

Superligaen begynder på fredag, når FCM får besøg af Esbjerg på MCH Arena.