Foto: arkiv/Ritzau Scanpix

Hver tredje bilist fik bøde: Stor kontrol-aktion ved Landsskuet

Motorstyrelsen var sammen med politiet på kontrolaktion ved Landsskuets åbning torsdag. Hver tredje af de standsede bilister får en bøde

HERNING En række bilister får en bøde, mens andre skal betale mere i afgift efter Motorstyrelsens kontrolaktion ved Landsskuet i Herning torsdag. Det fortæller styrelsen i en pressemeddelelse.

I samarbejde med politiet kontrollerede Motorstyrelsen bilister, som var på vej til Landsskuet, og hver tredje af de standsede bilister får en bøde. Kontrolaktionen var især rettet mod varebiler.

- Vi stoppede blandt andet en række bilister, der ikke havde skrevet cvr.nr. eller deres virksomheds navn på siden af varebiler. Vi så også flere eksempler på, at de bageste sideruder i varebiler kunne åbnes, eller der var monteret seler i varerummet. De bilister får nu en bøde”, siger Motorstyrelsens underdirektør Jørgen Rasmussen.

Undgå bøden
Det er Motorstyrelsens opfattelse, at de fleste gerne vil følge reglerne, men at der er et behov for øget vejledning. Motorstyrelsen har opprioriteret vejledningsindsatsen over for borgere og virksomheder.

- Det er hverken i vores eller virksomhedernes interesse, at der bliver uddelt bøder. Derfor vil vi i efteråret gennemføre en vejledningskampagne, der gør virksomheder opmærksomme på reglerne, så de kan undgå at få en bøde, når de bliver vinket ind til siden, siger Jørgen Rasmussen, som opfordrer bilister til at orientere sig om reglerne på skats hjemmeside eller ved at ringe til Motorstyrelse.

Udover bødesagerne var der ved kontrolaktionen i Herning blandt andet sager om autocampere, der ikke var indrettet korrekt og sager om privatbenyttelsesafgift. Det medfører krav om øget afgiftsbetaling.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da Skat blev lukket og erstattet af syv nye styrelser.

Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskue-ligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 300 medarbejdere.