Særligt onsdag kan der blive kø ved vandkanten. Her kan de fleste dele af landet opleve helt op til 30 graders varme. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Varm europæisk vind giver en sommerlig start på ugen

De fleste steder kan man forvente temperaturer over 25 grader frem til torsdag. Men så skifter vinden

INDLAND Hvis man er til sol og strand, kan man godt finde badetøjet og solcremen frem.

Ifølge prognosen fra DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, kommer ugen til at starte med klassisk sommervejr.

- Der er rigeligt med varm luft på vej fra kontinentet og op over Danmark. Det giver en rigtig varm og solrig start på ugen, fortæller vagthavende meteorolog Klaus Larsen tidligt mandag morgen.

Den sydlige varme gør, at både mandag og tirsdag byder på temperaturer over 25 grader, mens onsdag kan gå hen og servere hele 30 grader.

Samtidig kommer der rigeligt sol og ikke mange skyer, forklarer Klaus Larsen.

- Det eneste, man kan forvente, er højtliggende skyer, der kan give et mildt slør. Men ikke noget, der blokerer solskinnet, siger han.

Varmest bliver det i de østlige og centrale dele af landet, mens særligt Vestjylland må »nøjes« med mellem 22 og 25 grader.

Man skal dog få suget sommervarmen til sig, mens den er der. Selv om det ikke bliver decideret koldt, så skal man forvente et skifte i vejret omkring torsdag, lyder prognosen.

- Hvor vinden i starten af ugen bringer varme med sig sydfra, slår den om fra torsdag og kommer fra nordvest. Det giver koldere vejr, siger Klaus Larsen.

Da temperaturerne i Nordsøen stadig ligger relativt lavt, giver den kølige vind derfor temperaturer landet over på mellem 17 og 22 grader hen over weekenden med blandet skydække.

Men vinden bliver ikke kraftig, hvilket gør, at man ikke bør sky en lørdag og søndag udendørs.

- Taget i betragtning af, at vinden kommer fra nordvest, er det egentlig ganske pæne temperaturer, slutter Klaus Larsen.

/ritzau/