Højrefløjen Jonathan Sørensen, der er hentet hos HEI, tiltræder hos HC Midtjylland forud for den kommende sæson i 1. division. Foto: HC Midtjylland

HCM opruster med ny fløj

Ole Bitsch 

Jonathan Sørensen er seneste spillernavn, der skal forstærke HCM i 1. division

HÅNDBOLD Oprustningen fortsætter hos HC Midtjylland.

Den herningensiske klub har været særdeles aktiv henover foråret - og den tendens varer tilsyneladende ved i sommersolen.

Onsdag formiddag præsenterede 1. divisionsoprykkerne endnu en spiller, der skal realisere klubbens kortsigtede ambition om at overleve i landets næstbedste håndboldrække.

Seneste forstærkning sker i form af højrefløjen Jonathan Sørensen, der officielt tiltræder 1. juli.

Den 21-årige kant, som har underskrevet en toårig kontrakt med HCM, er hentet hos 1. divisionsrivalerne fra HEI - Hjortshøj-Egå - hvorfra også HC Midtjyllands nye cheftræner, Mads Hjortshøj tiltræder i den nye sæson.

- Jeg har arbejdet sammen med Jonathan de seneste sæsoner og ved, hvad han står for. Han er en solid spiller, der vil passe godt ind i det kollektiv, vi ønsker at skabe i HC Midtjylland. Samtidig er Jonathan en spiller med en høj træningsmoral, siger Mads Hjortshøj i en pressemeddelelse fra klubben.

Jonathan Sørensen, som også har en fortid hos Lemvig-Thyborøn og Esbjerg, beskrives som en hurtig og afslutningssikker fløjspiller.

Nem at integrere
HCM-formand Kim Simonsen er svært tilfreds med at få tilknyttet førsteholdets seneste investering.

- Jonathan er en spændende fløjspiller, der kender mange af spillerne fra tidligere, så han vil være nem at integrere, siger formanden.

- Og så ser vi det jo som en blåstempling af Mads (Hjortshøj, red.), at en af de spillere, han har trænet, også vælger at træne og spille under ham fremover, pointerer Kim Simonsen om Jonathan Sørensen, der sammen med Kasper Fruerlund Kristiansen skal udgøre HCM’s højre kantside.

- Vi er sikre på, at han og Kasper er er garanter for, at vi også i de kommende år får en masse mål fra den position, siger formanden.

Jonathan Sørensen selv er begejstret for den forestående udfordring.

- Da HC Midtjylland ringede, var jeg ikke i tvivl. Og det var kun et plus, at Mads skulle være træner for holdet.

- Jeg har brug for en træner, der stoler på mig, giver mig tillid, og har fokus på, at jeg udvikler mig som spiller. Det ved jeg, at jeg får i Mads. Som spiller har jeg en ambition om at spille på så højt niveau som muligt, og det samme har HC Midtjylland, så de to ting passer fint sammen, understreger den kommende HCM-fløj.

- Svær række at spille i
Jonathan Sørensen medbringer værdifuld erfaring fra netop 1. division. Og han tror på, at sin nye klub har kvaliteterne til at klare skærene.

- Jeg ved, hvor svær en række det er at spille i. Mange hold rykker ned, og der er hård kamp i toppen, så det kræver en masse af både spillere og trænere. Jeg er sikker på, at vi med det hold, der er ved at blive sat sammen, har muligheden for på de gode dage at spille op med de bedste. Men der skal også hænges i i træningslokalet for at være over de nederste pladser, fastslår det unge fløjtalent.