Benal stod for den afsluttende koncert ved Kulturfest 2019. Næste år vil begivenheden begynde med et brag. Foto: Flemming Hansen

Kulturfesten vender tilbage næste år – med en stor ændring

Næste år vil Kulturfest Herning åbne med et brag i stedet for at slutte med det

HERNING Igen i 2020 vil uge 24 stå i kulturens tegn i hele Herning Kommune, når Kulturfest Herning vender tilbage.

Mere end 140 programpunkter blev det til ved Kulturfest Herning 2019, der lørdag kulminerede med et afslutningsbrag i Herning bymidte og en koncert med Benal på Kousgaards Plads.

- Det har igen i år været en helt igennem inspirerende oplevelse at deltage i Kulturfest Herning. Jeg er meget imponeret af det arbejde og den kreativitet, som foreninger og kulturinstitutioner har lagt i de mange indslag. Samtidig er jeg oprigtig glad for, at så mange mennesker tog imod muligheden for at få sig nogle kulturoplevelser, siger Johs. Poulsen (R), formand for Herning Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, i en pressemeddelelse.

Vendes på hovedet i 2020
I 2020 vender Kulturfest Herning tilbage, og det bliver - for tredje år i træk - i uge 24, at foreninger, kulturinstitutioner og alle andre interesserede får mulighed for at vise sig frem for borgerne i kommunen.

Temaet i 2020 er »En for Alle«. Der er flere nyskabelser på vej, og den største bliver, at rækkefølgen »vendes på hovedet«. Det betyder, at Kulturfestugen åbnes med et kæmpe-brag i det centrale Herning lørdag 6. juni, inden kulturen så spreder sig videre til alle dele af kommunen i resten af ugen.