19-årige Christian Tue Jensen (t.h.) har haft i denne sæson haft svært ved at etablere sig på FCM’s U19-guldvindere. Nu sendes han på leje hos klubbens engelske søsterklub, Brentford FC. Foto: Tom Laursen

Endnu et FCM-talent til Brentford

Ole Bitsch 

Christian Tue Jensen udlejes for den kommende sæson til FC Midtjyllands engelske søsterklub

FODBOLD FC Midtjyllands vicemestre og pokalvindere har ad flere omgange sendt talenter på græs hos klubbens engelske søsterklub, Brentford FC, der ejes af FCM’s hovedaktionær, rigmanden Matthew Benham.

Og den trend fortsætter »ulvene«. Brentford, der for den kommende sæson allerede har lejet FCM’s U19-anfører, midterforsvareren og ungdomslandsholdsspilleren Japhet Sery Larsen, har sagt ja til at indlemme yderligere et talent i Championship-klubbens U23-trup.

Således skifter 19-årige Christian Tue Jensen til Brentford i den nye sæson. Midtbanetalentet udlejes til London-klubben frem til sommeren 2020.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Som menneske bliver det fantastisk at møde en anden kultur, et andet sprog og en anden by, mens jeg fodboldmæssigt ser frem til at blive udfordret på alle niveauer, siger Christian Tue Jensen i en pressemeddelelse.

Testet i Bayern og Liverpool
Christian Tue Jensen, der oprindeligt er fra Malling ved Aarhus, underskrev sidste sommer en femårig kontrakt med FC Midtjylland.

Men på grund af blandt andet skader og formsvigt har han i denne sæson haft svært ved at tilspille sig en stamplads på »ulvenes« U19-mandskab, der forleden genvandt det danske mesterskab.

Nu skal Christian Tue - der tidligere har været til prøvetræning hos blandt andre FC Bayern München, PSV Eindhoven og Liverpool FC - forsøge at genfinde takterne i kraft af sit forstående lejemål hos Brentford.

- Jeg er sikker på, det bliver godt for mig at komme ud af de vante rammer i længere tid, og på den måde får jeg også lidt hårdhed på mit cv. Engelsk fodbold har jo et meget højt, teknisk niveau, hvilket passer fint til mig, men det bliver utvivlsomt også en fysisk udfordring, forudser den kommende Brentford-spiller.

Udfordres maksimalt
Ifølge FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen er Christian Tue Jensen en spiller, som de danske vicemestre og pokalvindere stadig tror meget på.

- Han har udviklet sig meget på det seneste, og Tue er en spiller med store individuelle færdigheder samt et fantastisk spark. Hans offensive potentiale er enormt, og det får han mulighed for at forfine i den kommende tid, siger Svend Graversen, som tilføjer, at det for både Christian Tue Jensen og Japhet Sery Larsen handler om at fortsætte udviklingen.

- De bliver udfordret maksimalt i et miljø, de ikke kender, og så får de kampe på B-holdet i Brentford FC, hvilket helt sikkert giver dem meget, siger sportschefen, som sammen med resten af FCM-staben vil følge lejespillerne i det engelske tæt.

- Det kommer vi selvfølgelig til, og det bliver spændende at se, hvordan de griber det an, når de får mulighed for at vise sig frem for Brentfords cheftræner (danske, red.) Thomas Frank, siger Svend Graversen.

Den engelske Championship-klub har indtil for nylig også haft FCM-talentet Nikolaj Kirk - nu udlejet til norske Stabæk - til låns fra FC Midtjylland.