30-årige Sara Svensk krydsede lørdag eftermiddag målstregen på Torvet som vinder af årets udgave af triatlonracet Garmin Challenge Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

Triatlon-triumf i Herning: Svenske Svensk tog sejren – DM-guld til herningenser og ikastbo

Ole Bitsch 

Lokale Pernille Thaulund og Mathias Løngsø Petersen blev bedste danskere ved Challenge Herning

TRIATLON For andet år i træk kan herningenseren Pernille Thalund og ikastboen Mathias Løngsø Petersen kalde sig for dansk mester på triatlonsportens mellemdistance.

Således snuppede den lokale duo hver deres individuelle DM-titel ved Garmin Challenge Herning, der lørdag eftermiddag blev afsluttet på opløbstrækningen på Torvet.

Hos de professionelle kvinder var det svenske Sara Svensk - ja, det hedder hun - som i blæst og regn vandt det udmarvende Challenge-løb i det herningenske klima.

Den 30-årige skolelærer fra Göteborg var suveræn på ruten, der blev indledt med 1900 meter svømning i Fuglsang Sø, inden triatlonmenuen bød på 90 kilometer cykling og 21,1 kilometer løb i midtbyen. Sara Svensk krydsede målstregen i tiden 4 timer, 10 minutter og 28 sekunder.

Engelske Kimberley Morrisson blev toer i tiden 4 timer, 14 minutter og 8 sekunder, mens 28-årige Pernille Thalund, der er født og opvokset i Herning, men nu repræsenterer Aarhus 1900 Triathlon, kom ind på tredjepladsen - knap ni minutter efter vinderen.

Hos mændenes professionelle elite var der også et endnu et dansk mesterskab til Mathias Løngsø Petersen. Den 24-årige midtjyde, som stiller op for Ikast-klubben ISK Tri, klarede mellemdistanceudfordringen - også kendt som en halv Ironman - i tiden 3 timer, 49 minutter og 53 sekunder. Det var sølle 44 sekunder hurtigere end mændenes på dagen næstbedste atlet, Kristian Høgenhaug fra Aarhus. Treer blev Odense Triathlon Klubs Thomas Strange, som nåede i mål i tiden 3 timer, 51 minutter og 26 sekunder.