Frederik Andersen bidrog til store oplevelser i Jyske Bank Boxen under VM 2018. Nu har den herningensiske stjernemålmand sagt ja til at deltage i en opvisningsturnering, der vises direkte på TV3 Sport. Foto: Flemming Hansen

Lokal NHL-stjerne vogter Blue Fox-målet i nyt showstævne

Jørn Just Kristensen 

Frederik Andersen passer Herning-målet ved showstævnet Hockey Stars, som vises på TV3 Sport

ISHOCKEY Lars Eller, Mikkel Bødker og Frederik Andersen er frontfigurerne, når et nyt ishockeystævne ser dagens lys 9. august.

Hockey Stars hedder opvisningsturneringen, som ifølge en pressemeddelelse fra TV3 Sport får deltagelse af blandt andre Herning Blue Fox, Aalborg Pirates og Rødovre Mighty Bulls.

Showstævnet vises direkte på TV3 Sport, og overskuddet fra arrangementet går ubeskåret til ungdomsarbejdet i dansk ishockey.

Stjernemålmanden Frederik Andersen er hjemme fra Toronto Maple Leafs i verdens bedste ishockeyliga, NHL, og vogter målet for Herning Blue Fox ved stævnet. Han vil gøre sit for at skabe mere opmærksomhed til sporten.

- Jeg glemmer aldrig den fantastiske VM-stemning i Boxen i Herning. Opbakningen var enorm. Den begejstring og positive opmærksomhed skal vi bygge videre på og bruge til at løfte dansk ishockey. Det starter i ungdomsrækkerne, hvor klubberne gør et kæmpe arbejde. Det er jeg glad for at kunne støtte med deltagelsen i Hockey Stars, siger Frederik Andersen i en pressemeddelelse fra TV3 Sport.

NHL-angriberen Lars Eller, som i 2018 vandt Stanley Cup med Washington Capitals, har været med til at skabe det nye stævne.

- Selv var jeg kun knap to år, da jeg første gang fik skøjterne på. Jeg husker stadig følelsen af at have fundet den rigtige sport for mig, og den oplevelse vil jeg gerne bidrage til at endnu flere børn og unge får med ishockeysporten. Det er en fantastisk sport, og i klubberne er der er et stærkt fællesskab, hvor virkelig mange frivillige giver børn og unge store oplevelser. Derfor er jeg meget glad for, at jeg sammen med Mikkel og Frederik nu kan søsætte Hockey Stars, siger Lars Eller i pressemeddelelsen.

Stævnet foregår 9. august i Rødovre Skøjte Arena og er efter planen en årligt tilbagevendende begivenhed.

Næste års udgave af Hockey Stars foregår formentlig i Herning eller Aalborg. Det er i hvert fald de to klubber, der i fællesskab skal beslutte placeringen af Hockey Stars 2020.