Kamil Wilczek scorede to gange mod FCM. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands »andethold« tabte klart i Brøndby

Kenneth Kristiansen 

Et reservespækket FCM-hold indledte flot, men Brøndby vendte billedet og vandt 4-1

FODBOLD FC Midtjylland tabte »andendagsgildet« mod Brøndby mandag aften på Brøndby Stadion med de klare cifre 4-1 - efter 2-1 til hjemmeholdet ved pausen.

FCM-cheftræner Kenneth Andersen havde skiftet på ikke færre end 10 pladser i startopstillingen i forhold til pokalfinalen. Kun brasilianske Evander Ferreira fik lov et beholde sin plads, mens der i stedet var en sjælden chance til folk som Jens-Lys Cajuste og Junior Brumado - blandt andre.

Samtidig stillede FCM ikke op i den vanlige 3-4-3-opstilling, men i stedet i en 4-1-2-3. Rasmus Nicolaisen blev betroet hvervet som aftenens FCM-anfører.

Trods de mange udskftninger på holdet indledte de nykårede pokalmestre fint. Artem Dovbyk misbrugte en friløber efter godt 10 minutter, men bare et par minutter senere kom FCM foran, da Evander fulgte op på sit eget stolpeskud. 1-0.

Herefter dominerede gæsterne, og Evander havde endnu en stor scoringsmulighed.

Mod slutningen af halvlegen kom Brøndby dog ind i kampen for alvor, og Kamil Wilczek fik udlignet med et hovedstød tæt under mål.

I halvlegens sidste minut kom hjemmeholdet endda - noget ufortjent - i front på et flot langskud, signeret Simon Hedlund.

Efter pausen var det FC Midtjylland, der først havde bolden i nettet, men scoringen fra Manjrekar James efter et frispark ind i feltet blev annulleret for offside.

Momentet efter scorede Brøndby i stedet til 3-1 efter en omstilling. FCM-keeper Mikkel Andersen reddede flot et skud fra Ante Erceg, men Simon Tibbling kanonerede returbolden ind. Det var efter godt en times spil.

Niveauet dalede hos FCM
Som kampen skred frem, blev det tydeligere, at FCM trods alt stillede med noget, man kan kalde »B-kæden«, mens Brøndbys hold var noget tættere på stærkeste opstilling. Og frem for alt var der en mulig Europa-playoffkamp på spil for hjemmeholdet.

Så motivationen var en drivkraft for Brøndby, der godt 10 minutter før tid kom foran 4-1, da Kamil Wilczek efter en omstilling scorede for anden gang.

Vurderet over hele kampen en for stor sejr til Brøndby over et reservespøkket FCM-mandskab, som i første halvleg gjorde det glimrende, men hvor niveauet faldt en del efter pausen.

FC Midtjylland spiller sæsonens sidste kamp på lørdag hjemme mod Esbjerg - og skal efter kampen på MCH Arena have hængt DM-sølvmedaljer om halsen.