Tonje Løseth (i.m.) smutter forbi Esbjerg Marit Malm Frafjord og scorer ét af sine seks mål. Det gjorde den norske bagspiller og forsvarskæmpe til topscorer for Herning-Ikast. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Forgæves fight: HIH tabte første finaleslag

Jørn Just Kristensen 

Team Esbjerg var igen et nummer bedre end Herning-Ikast. HIH’erne er nu pisket til sejr på tirsdag. Ellers slutter sæsonen lige dér - med DM-sølvmedaljer om halsen på HIH-kvinderne

HåNDBOLD Midtjysk jubel i Esbjerg er yderst sjælden i disse år, og heller ikke i første DM-finalekamp lykkedes det Herning-Ikast Håndbold at nedkæmpe sin onde ånd.

Team Esbjerg vandt 28-20 efter 15-10 ved pausen.

Trods de overbevisende cifre var konturerne af et vildt comeback til at ane midt i anden halvleg. Herning-Ikast kom tilbage fra 11-18 til 16-19. Hjemmeholdet og deres 3000 tilskuere virkede pludseligt nervøse og begyndte at begå flere fejl.

Men ved stillingen 23-20 til Esbjerg spildte HIH tre gyldne tilbud på stribe. Emma Friis sendte et straffekast på stolpen, Mathilde Bjerregaard brændte frit ind over stregen, og Tonje Løseth tabte bolden på vej op af banen og måtte se Esbjergs skarpe stregprofil, Vilde Mortensen Ingstad, spurte ned til en let scoring til 24-20. Der knækkede comebackchancen, og Team Esbjerg lukkede ballet med fire scoringer mere til 28-20.

Tre minutter før tid opstod der alligevel en smule drama. Esbjergs danske landsholdskeeper, Sandra Toft, dejsede om i eget felt og måtte udgå med et ildebefindende. Hun havde det dog bedre efter kampen.

Topscorer blev den hollandske stjerne Estavana Polman fra Team Esbjerg med ni mål. Hende fik HIH’erne for sjældent bremset. Tonje Løseth blev topscorer for HIH med seks mål.

Anden DM-finalekamp venter på tirsdag i Ikast. Der er HIH’erne pisket til sejr. Ellers slutter sæsonen tirsdag aften omkring klokken 21.30. Men vinder HIH, venter der en tredje DM-finalekamp i Esbjerg næste lørdag.