Midtjysk pokaljubel efter Jesper Hansens forrygende præstationer i straffesparkskonkurrencen. Foto: Flemming Hansen

FC Midtjylland er pokalmestre

Kenneth Kristiansen 

Alexander Scholz afgjorde finalen mod Brøndby på sidste spark i straffesparkskonkurrencen

FODBOLD Endelig!

I femte forsøg er FC Midtjylland pokalmestre. FCM vandt finalen med 5-4 efter forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence.

Målmand Jesper Hansen snuppede to Brøndby-forsøg i selvsamme konkurrence.

Jakob Poulsen, Marc Dal Hende og Awer Mabil scorede også for FCM fra pletten, mens Mads Døhr Thychosen brændte.

Forud for dramaet fra straffesparkspletten var gået en intens og i lange perioder velspillet pokalfinale, som dog desværre også blev præget af en fejlbefængt og utilstrækkelig dommerpræstation.

Drømmestart og mål
Kian Hansens scoring efter bare fem minutter var selvfølgelig en sand drømmestart for FC Midtjylland. Et frispark blev slået ind i feltet af Jakob Poulsen, Brøndby headede væk, men bolden landede for fødderne af Kian Hansen, hvis skud blev rettet af af Kamil Wilczek og strøg i mål helt ude ved stolpen.

Den rutinerede midterforsvarer jublede vildt og spurtede så helt ned i den anden ende af banen, hvor han gav målmand Jesper Hansen en stor, hjertelig krammer lige foran endetribunen, som var proppet med ellevilde FCM-fans.

Bare få minutter senere kunne - og skulle - FC Midtjylland have øget til 2-0. Paul Onuachu stod usædvanligt fri midt for mål på Jakob Poulsens indlæg, men forwarden headede forbi Brøndby-målet. Gigantisk afbrænder.

Efter 20 minutters spil var det i stedet Brøndby, der kom på tavlen efter en omstilling, hvor Wilczek løftede bolden til en fremstormende Dominik Kaiser, der havde tid til at tage bolden ned, før han scorede sikkert bag Jesper Hansen. 1-1.

Snydt for straffespark
Efter en halv time blev FCM snydt for et straffespark. Tv-billederne viser tydeligt, at Brøndbys Hjörtur Hermannsson ramte Paul Onuachus ben, men dommer Peter Kjærsgaard stak i stedet FCM-angriberen en advarsel for film.

Efter pausen var det lige modsat. Brøndbys Simon Hedlund skulle måske nok have haft et straffespark efter en hægtning fra Alexander Scholz.

Kampen bølgede frem og tilbage. Efter en super vending burde Paul Onuachu have scoret, men skuddet var fladt og upræcist. Brøndbys tilbud med små 20 minutter igen var dog endnu større. De gulblusede kom blæsende mod Jesper Hansens mål, men blandt andre Nikolai Laursen tøvede alt for meget med at skyde på mål, og så fik FCM heldigt afværget.

Med præcis fem minutter tilbage på uret udfordrede Gustav Wikheim Brøndby-forsvaret, trak ind i felte og hamrede bolden op på overliggeren. Et dybt suk gik igennem tilskuerne på FCM-tribunen.

De i alt 31.430 tilskuere i Parken måtte dog »finde sig i« forlænget spilletid, og i de ekstra to gange 15 minutter blev spillet mere og mere forsigtigt fra begge hold. Der var dog et par nærgående langskud udefra, og kort før tid headede indskiftede Rasmus Nicolaisen bolden lige over mål efter et hjørnespark.

Det hele endte dog i den ultimative afgørelse ... og heldigvis pokalen med hjem til Midtjylland.