For sjette gang i træk vandt FCM hjemme over FCK. Foto: Tom Laursen

Succesoplevelse før pokalfinalen: FCM vandt 4-0 over FCK

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland vandt for sjette gang i træk på hjemmebane over FC København

FODBOLD FC Midtjylland må efter denne sæson aflevere DM-pokalen til FC København, men søndag aften fik FCM et lille plaster på såret med en flot 4-0-sejr over FCK på MCH Arena.

Paul Onuachu, Evander Ferreira, Awer Mabil og Gustav Wikheim scorede målene og sørgede for, at FC Midtjylland har selvtillid med til pokalfinalen mod Brøndby på fredag.

Hjemmeholdet stillede med Mikkel Andersen på mål som erstatning for førstekeeper Jesper Hansen, der stod over af personlige årsager. I det hele taget var startopstillingen uden store overraskelser - Mads Døhr Thychosen fik højre wingback-pladsen i stedet for en småskadet Joel Andersson, mens de to offensive kantpositioner tilfaldt Evander Ferreira og Gustav Wikheim.

Det potentielle guldbrag var blevet forvandlet til noget, der næsten kun var en træningskamp. FCK sikrede sig det danske mesterskab i seneste spillerunde, mens FC Midtjylland bliver ligaens nummer to uanset udfaldet af sæsonens sidste kampe.

Det kunne mærkes og ses på intensiteten både på banen og tilskuerpladserne.

Der skulle en scoring til for at sætte lidt liv i kampen, og den kom efter 20 minutter. Kian Hansen sendte en lang aflevering frem mod Paul Onuachu. Gæsternes veterankeeper, Stephan Andersen, kom ud imod ham, men FCM-angriberen fik lige nøjagtigt prikket bolden forbi målmanden og fik den med, før han sikkert sendte den i mål til 1-0.

Båret ud med skade
Aftenen i Herning skulle blive endnu værre for Stephan Andersen bare fem minutter senere. Målmanden kom til skade i feltet i et solouheld, hvor der hverken var med- eller modspillere i nærheden. Den 37-årige tidligere landsholdsmålmand blev båret fra banen til klapsalver fra hele MCH Arena.

Kort inde i anden halvleg slog de detroniserede mestre til igen. En livlig Gustav Wikheim driblede uimodståeligt mod FCK-målet og spillede ud mod højre til en fremadstormende Evander. Brasilianeren tog et skarpt træk og afsluttede spidst - bolden blev rettet en smule af og strøg sikkert ind til 2-0. Flot scoring - og tiltrængte succesoplevelser til de offensive esser, Wikheim og Evander, før pokalfinalen på fredag.

Med 20 minutter igen af kampen burde Marc Dal Hende have scoret til 3-0, men efter flot forarbejde af Evander og Wikheim sendte han bolden snert forbi i ellers helt fri position i feltet.

Den tredje scoring kom i stedet på et straffespark, begået mod Gustav Wikheim fem minutter før tid. Den faste straffesparksskytte, anfører Jakob Poulsen, var netop blev skiftet ud med Awer Mabil, så autralieren tog sparket og scorede sikkert.

I sidste minut kronede Gustav Wikheim en flot kamp med at score til 4-0 efter et kontraangreb, på forarbejde af - Evander. Banens klart bedste duo denne aften slog til igen.

7343 tilskuere på MCH Arena fik, trods manglen på vigtighed, alligevel en god aften.