FCM leverede en sløj præstation på Fyn og tabte 1-3 til OB. Det er første gang siden 10. maj 2015, at »ulvene« taber i Odense. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

»Sølvulvene« sænket i Odense

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland tabte 1-3 på Fyn, mens FC København holdt guldfest i hovedstaden

FODBOLD To minutter inde i kampen bekræftede speakeren på Natur Energy Park i Odense, hvad de fleste FCM-spillere indså for et par uger siden: FC København er nye danske mestre og har fravristet titlen fra »ulvene«.

Opgøret i Odense kunne dermed intet ændre på, at FC Midtjylland i år vinder sølvmedaljer - uanset hvad der sker i de sidste runder.

Alligevel havde enhver med »ulvehjerte« nok håbet og troet på en anden oplevelse end den, det endte med i Odense. OB, der stadig jagter bronzemedaljer og kvalifikation til Europa, vandt 3-1 foran 4653 tilskuere på Fyn.

Første halvleg var en chancefattig affære, men fem minutter før halvtid kom fynboerne i front. Et langt indkast fra Oliver Lund blev headet i nettet med baghovedet af det tidligere FCM-talent Alexander Ludwig, der i sin tid havde FCM’s cheftræner, Kenneth Andersen, som sin U19-træner. Paul Onuachu vil måske føle, at der blev begået et frispark på ham i situationen.

OB havde et lille chanceovertag i første halvleg, hvor FCM kun kom til ganske lidt foran fynboernes mål.

Uanset hvad FCM planlagde i pausen, led planen et knæk mindre end ét minut inde i anden halvleg. OB brød igennem i højresiden. Ryan Johnson Laursen fandt Bashkim Kadrii i feltet, og den livlige angriber sendte bolden fladt ind foran, hvor Jens Jakob Thomasen kom stormende til og scorede.

Hurtigt modsvar gjorde ondt
Brasilianerne Evander Ferreira og Júnior Brumado kom ind efter en time, og to minutter senere fik FCM nyt håb. Rasmus Nicolaisen fik afsluttet efter et hjørnespark, og Marc Dal Hende styrede bolden forbi Sten Grytebust i OB-målet med en skarp inderside fra tæt hold.

Det kunne måske blive indledningen til et fint FCM-comeback. Men bare et minut senere erobrede den tidligere FCM’er Janus Drachmann bolden fra Paul Onuachu på midterlinjen og sendte Bashkim Kadrii af sted i en kontra. Kadrii lagde bolden på tværs til Casper Nielsen, der let scorede til 3-1. Onuachu så skidt ud i den situation og havde generelt ingen god kamp i Odense.

Júnior Brumado kom til gengæld til et par gode chancer for at reducere, men den 19-årige angriber savnede den sidste skarphed.

Trods nederlaget er FCM som nævnt sikker på at slutte med sølvmedaljer om halsen om knap fire uger. »Ulvene« er nemlig hele 19 point foran Esbjerg på tredjepladsen og kan således ikke indhentes.