Pernille Harder (i.m.) og VfL Wolfsburg levede op til favoritværdigheden i den tyske pokalfinale. De tyske mestre vandt pokalfinalen 1-0 over SC Freiburg. Her jubler Harder over scoringen. Foto: Ritzau Scanpix/AFP

Tysk pokalhattrick for Pernille Harder

Jørn Just Kristensen 

Pernille Harder stod for oplægget til det matchvindende mål i den tyske pokalfinale

FODBOLD For tredje år i træk kan Pernille Harder kalde sig tysk pokalvinder.

Landsholdsanføreren fra Tulstrup ved Ikast og hendes tyske klub, VfL Wolfsburg, vandt onsdag aften 1-0 over SC Freiburg i finalen om den tyske DFB Pokal.

Kampens enlige træffer faldt efter knap en times spil, og Pernille Harder var i hovedrollen. Den danske stjerne driblede forbi en modspiller og sendte et skud på stolpen med venstre fod. Bolden strøg tilbage i feltet, hvor Harders polske angrebskollega, Ewa Pajor, stod klar og sendte riposten i nettet. De to er i øvrigt også nummer ét og to på topscorerlisten i Bundesligaen.

Pokalfinalen blev spillet foran 17.048 tilskuere i Köln. De fik en medrivende og chancerig forestilling. Freiburg var - som blot nummer syv i Bundesligaen - outsidere i finalen, men sydtyskerne havde flere store muligheder for at komme i front i første halvleg.

Men Wolfsburg fik mere kontrol over opgøret efter føringsmålet i anden halvleg. I slutfasen havde Wolfsburg også pæne chancer for at udbygge føringen, men det blev ved den ene scoring.

Det er femte år i træk, at Wolfsburg vinder den tyske pokaltitel. Harder har været med i de tre seneste. Hun ankom til Wolfsburg fra svenske Linköping i januar 2017.

Mestre på søndag?
Der er ikke mulighed for at feste igennem efter pokaltitlen for Pernille Harder og holdkammeraterne i Wolfsburg. Den tyske topklub skal nemlig i aktion igen på søndag, og også det kan blive en stor dag for Folkevognsklubben.

I næstsidste runde af den tyske Bundesliga spiller Wolfsburg på udebane mod rækkens nummer fem, Hoffenheim, og kan med en sejr genvinde det tyske mesterskab.

Hvis det sker, har Pernille Harder vundet »The Double« i alle sine tre sæsoner i den tyske klub.