FCM fik en sejr i Farum. Foto: Anders Kjærbye/Ritzau Scanpix

Dramatisk 2-1-sejr til FC Midtjylland i Farum

Kenneth Kristiansen 

Paul Onuachu og FCM genfandt skarpheden. Nigerianeren scorede begge FCM’s mål i en kamp, hvor hjemmeholdet så rødt

FODBOLD FC Midtjylland kom tilbage på sejrssporet med en hårdt tilkæmpet udesejr på 2-1 over FC Nordsjælland mandag aften.

Dermed udsatte FCM FC Københavns guldfest - københavnerne er fremdeles 11 point foran FCM i toppen af Superligaen - nu med fire kampe tilbage.

Men det var et drama med to vidt forskellige halvlege samt et direkte rødt kort til hjemmeholdet, som FCM var igennem i Farum.

FCM måtte stille op uden en sygdomsramt Kian Hansen, mens Erik Sviatchenko til gengæld var blevet klar efter en mindre skade.

Derudover stillede gæsterne med det ventede hold, og indledningen på opgøret i Farum var også som forventet - jævnbyrdigt.

Paul Onuachu havde tidligt et fint hovedstød, som blev reddet på stregen, men efterhånden fik hjemmeholdet tilkæmpet sig et lille overtag.

Det gav pote efter små 20 minutter, hvor Jonathan Amon efter et kort hjørnespark modtog bolden udenfor feltet, driblede, fintede og spillede ét-to gennem FCM’s forsvar, før han udplacerede FCM-keeper Jesper Hansen fra en spids vinkel. Flot, flot mål.

Målet til Nordsjælland så ud til at ruske op i FCM’erne, der tvang spillet længere frem på banen, og så kom chancerne også - men den uskarphed, holdet har haft i de seneste kampe, blev også tydeliggjort.

Paul Onuachu, der før kampen i Farum endnu ikke havde scoret i mesterskabsspillet, rykkede sig fint fri til skud, men FCN-keeper Peter Vindahl fik pareret. Mod slutningen af halvlegen gik Evander Ferreira frem og blokerede et udspark fra selvsamme målmand. Brasilianeren spillede derefter bolden ind midt for mål til en fri Paul Onuachu, men nigerianeren sparkede bolden lige ind på FCN’s Ulrik Yttergård.

Store chancer, store afbrændere - som i de seneste kampe for FC Midtjylland.

Men, men, men ... straks efter pausen kom skarpheden - til både FCM og Onuachu.

Dobbelt Onuachu
Efter et hjørnespark og et par afleveringer headede Marc Dal Hende bolden frem i feltet mod Paul Onuachu, som på smukkeste vis flugtede bolden og udligningen ind. 1-1 efter 50 minutter.

Topscorerens længe ventede 15. sæsonmål i Superligaen - og mål nummer 16 fulgte endda nogle få minutter senere. Et langt indkast fra Joel Andersson blev headet mod mål af Marc Dal Hende, og tæt på målstregen styrede Paul Onuachu bolden ind til 2-1.

Et kvarter før tid steg dramatikken til nye højder. Gustav Wikheim skubbede til Victor Nelsson efter et frispark, og det fik hjemmeholdets Abdul Mumin op i det røde felt. Den ghanesiske forsvarsspiller skubbede og maste til Wikheim og Onuachu, og da han også slog Frank Onyeka i hovedet midt i tumulten, var der korrekt rødt kort til FCN-spilleren, mens FCM’s Wikheim fik en advarsel.

FC Midtjylland holdt føringen kampen ud trods hjemmeholdets jagt på udligningen.

Næste kamp for FC Midtjylland er på søndag på MCH Arena mod OB.