Målvogter Jessica Ryde kom på banen ved stillingen 3-8 og fik godt fat i de fynske skytter. Det bidrog til et midtjysk håndboldeventyr i Odense. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Sensation i semifinalen: HIH flæsker favoritterne

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast Håndbold vandt sensationelt første DM-semfinale på udebane mod grundspilsvinderne fra Odense

HåNDBOLD Hvem havde set den komme?

Undertippede Herning-Ikast Håndbold vandt 28-26. På udebane. Mod grundspilsvinderne med ligaens dyreste trup, Odense.

Og det endda på trods af en elendig start. HIH-kvinderne var bagud 1-5 efter seks minutter og 3-8 efter små 13 minutter.

Men resten af opgøret blev et langt håndboldeventyr i Odense for gæsterne fra det midtjyske.

HIH leverede sæsonens måske bedste præstation mod et andet tophold med højt boldtempo, kreativt og varieret spil og som oftest kloge valg af afslutningsmuligheder. Samtidig stod forsvaret ganske forrygende. Det blev tidligt justeret, så afslutningerne ofte faldt præcist, som træner Kristian Kristensen havde forudset det op til kampen. Det gav gode betingelser for Jessica Ryde, som stod godt i HIH-målet, da hun kom ind efter 12 minutter.

Den dårlige start blev vendt på rekordtid, og ved pausen førte HIH 16-13.

Tidligere landstræner Jan Pytlick på Odenses bænk var pisket til at finde på nye løsninger, men HIH’erne havde selv flere esser i ærmerne. I adskillige angreb viste midtjyderne idérigdom med nye varianter af gennembrud og ryk fra Sarah Iversen på stregen. Og så var der Helene Fauske. Den 22-årige bagspiller skød med skarpt i Odense Idrætshal og blev topscorer med hele ni mål.

HIH var i front gennem hele anden halvleg, men Odense svarede igen med ryk hver gang, kvinderne fra Ikast så ud til at stikke af. Fynboerne fik også i glimt deres frygtede kontrafase i gang.

Men ved stillingen 25-23 til Herning-Ikast blev ballet lukket. Mathilde Bjerregaard fik rødt kort for tre udvisninger ved netop den stilling, men irritationen over det røde kort brugte HIH konstuktivt. Tonje Løseth og Sarah Iversen scorede hver sit mål til 27-23. Det var afgørelsen.

Mathilde Bjerregaard fik rødt kort for tre udvisninger

Anden semifinale spilles på onsdag klokken 20.30 i Ikast. Hvis HIH vinder det opgør, er holdet klar til DM-finalerne. Vinder Odense i Ikast på onsdag, venter der en tredje semifinalekamp 8. maj i Odense.