Podiet i Grand Prix Herning. I midten vinderen Andreas Stokbro. Til venstre for ham Nicklas Amdi Pedersen, der blev nummer to, og til højre Jacob Hindsgaul, der tog tredjepladsen i sit første Grand Prix Herning. Foto: Henrik Ole Jensen

Blaudzuns mandskab vandt igen i Herning

Thomas Damm 

Andreas Stokbro var først over målstregen i Grand Prix Herning

CYKLING Selv om sidste års vinder Troels Vinther fra Team Riwal Readynez ikke var til start, kunne holdet under ledelse af herningensiske Michael Blaudzun igen juble over sejren.

Den gik i år til 22-årige Andreas Stokbro, der for blot 14 dage siden vandt U23-udgaven af Flandern Rundt. Han sejrede i spurten på Torvet i Herning foran BHS-Almeborg Bornholm-rytteren Nicklas Amdi Pedersen samt Jacob Hindsgaul fra Team Coloquick.

Der var ikke så meget vind på ruten, og de cirka 30 kilometer grusveje var i forholdvis god stand, så derfor var der ikke så megen udskilning undervejs.

På de sidste tre korte omgange i Herning så det dog ud til, at en syv mand stor gruppe skulle afgøre det, men på blandt andet hårdt arbejde af Qucikstep-rytteren Kasper Asgreen fik feltet - eller den smule, der var tilbage - indhentet udbryderne.

Det var bestemt ikke uventet, at Riwal ville kunne forsvare sejren. Holdet er i år rykket op som prokontinental-mandskab. Det betyder, at de primært kører i udlandet, hvor de har indledt sæsonen noget tidligere end de fleste andre hold. Det gav altså udbytte efter et kontrollet løb, hvor Riwal var repræsenteret i alt, hvad der skete undervejs.