Dave Goulson (t.v.) professor i biologi og ekspert i humlebier gæster Herning. Det vil også være muligt at få en personlig hilsen med hjem i en af Goulsons bøger. Foto: PR-Foto

Førende bi-forsker i byen

Bi-forsker i Herning for give foredrag om bier

HERNING Bier og bestøvning er temaet for et foredrag i Herning. Her kan man få svar på spørgsmål om, hvorvidt honningbier udkonkurrerer de vilde bier, og hvad man kan gøre for at hjælpe de bestøvende insekter.

Allerede i morgen, onsdag 24. april, får folk i Herning og omegn chancen for at komme foran på bi-vognen, når verdens førende bi-forsker, Dave Goulson, giver foredrag på Østergaards Hotel.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Plan Bi, som er en forening, der samler alle gode kræfter i et lokalområde for at hjælpe bierne.

Dave Goulsons foredrag tager udgangspunkt i hans kommende bog, som beskæftiger sig med, hvad man selv kan gøre, for at fodre vilde bier.

Det er et dobbelt-foredrag med oplæg af stifteren af naturorganisationen Plan Bi, Nina L. Hansen, som giver forklaringen på, hvorfor man ikke bare kan lave en liste med »vilde biers foretrukne planter« - men også en masse gode idéer til, hvad du kan gøre for nogle af dem, fremgår det af pressemeddelesen, hvor der også står, at Dave Goulson er en af Storbritanniens førende eksperter i humlebier, professor i biologi og en anerkendt naturforkæmper. Hans første bog om humlebier har længe ligget på bestsellerlisten i England og er oversat til mange sprog.