Foto: Tom Laursen

»Ulvene« nedlagt i egen hule: Flot statistik ødelagt

Thomas Damm 

Efter 367 dage uden nederlag på MCH Arena tabte FCM til Brøndby

FODBOLD Indtil i dag var det 367 dage siden, at FC Midtjylland senest havde tabt i Superligaen på MCH Arena. Den flotte stime blev ødelagt, da Brøndby var på besøg i mesterskabsspillet og vandt 2-1. Med nederlaget er »ulvene« nu hele 11 point efter FC København på førstepladsen, og nu er guldmedaljerne meget langt væk.

Det blev en hektisk indledning på dysten. Marc Dal Hende, der var tilbage i startopstillingen i stedet for Rafal Kurzawa, gjorde det til 1-0 efter blot ni minutters spil. Dal Hende fulgte op, da Alexander Scholz havde sendt et langt indkast fra Kian Hansen på overliggeren.

»Ulvene« formåede dog blot at forsvare føringen i tre minutter. Brøndbys Simon Hedlund løb sig helt fri og modtog et langt udspark fra målmand Martin Schwäbe, og han sendte sin afslutning forbi Jesper Hansen.

Herefter gik kampen lidt ned i tempo igen, men der kom chancer til begge hold hen mod pausen. Blandt andet til Frank Onyeka og Brøndbys Dominik Kaiser.

Tidligt i halvlegen måtte Brøndby skifte forsvarsspilleren Joel Kabongo ud, og fra begyndelsen af anden halvleg måtte også venstrebacken Kevin Mensah blive ude med en skade.

Afbrænder af Mabil
10 minutter efter pausen blev FCM’s Awer Mabil spillet helt fri på kanten af offside, mens han skovlede sin afslutningen over mål. Lidt efter var han farlig igen, og også Paul Onuachu fik afsluttet et par gange. Men skarpheden var ikke imponerende.

Brøndby var sjældne gæster i den anden ende, men alligevel var det dem, der kom foran. I kampens 75. minut tog Jens Martin Gammelby chancen fra højre side. Hans afslutning ramte Alexander Scholz og hoppede i en bue over Jesper Hansen og i mål til en 2-1-føring.

Gæsterne fra Brøndby forsvarede føringen hjem uden de store problemer. 10.321 tilskuere så kampen på MCH Arena.

Næste kamp er næste mandag på udebane mod FC Nordsjælland.