HIH-spillerne kan juble. Pladsen i semifinalerne er sikret. Foto: Tom Laursen

Triumf for HIH-kvinderne: Klar til semifinalerne efter storsejr

Kenneth Kristiansen 

Herning-Ikast Håndbold smadrede Aarhus United i den direkte duel om pladsen i DM-semifinalerne med en sejr på hele 31-19

HåNDBOLD Med en overbevisende præstation i fredagens hjemmekamp mod Aarhus United er Herning-Ikast Håndbold klar til DM-semifinalere.

Kampen i IBF Arena i Ikast blev vundet med cifrene 31-19 - efter føring på 14-8 ved pausen.

Ganske, som cheftræner Kristian Kristensen havde håbet og også forventet op til kampen, var det de rutinerede spillere, der trådte i karakter i nøglekampen. Veteranen Sabine Englert sprællede til topklasse - især i første halvleg - i målet, og på backerne havde Louise Burgaard og Tonje Løseth en intern, løbende konkurrence om kampens topscorerværdighed. Begge knoklede på et højt niveau og havde saft og kraft i både skud og gennembrud. Landsholdsback Burgaard endte som HIH-topscorer med ni mål.

Gæsterne fra Aarhus United var før kampen ét point efter Herning-Ikast i slutspilspuljen - med to spillerunder igen. Aarhusianerne vandt den omvendte kamp, så troen på sejr var utvivlsomt til stede, og gæsterne hang da også nogenlunde på før pausen, selvom HIH’erne flere gange truede med at rykke fra på måltavlen.

Sæsonrekord i arenaen
Men sidst i første halvleg og efter pausen gik den slet ikke længere for Aarhus-holdet. Herning-Ikast ville ganske enkelt i den semifinale, og niveauet var højt og stemningen god i IBF Arena, hvor der var sæsonrekord med 2052 tilskuere indenfor i det ellers flotte påskevejr.

HIH sørgede for regulær klasseforskel og var helt oppe på 27-13, før gæsterne halede lidt ind til sidst.

Sejren betyder, at Herning-Ikast Håndbold nu skal spille DM-semifinaler. Her bliver modstanderen Odense Håndbold, og første kamp spilles på udebane lørdag 27. april - der spilles bedst af tre kampe.

Forinden venter dog den sidste - og nu ubetydelige - puljekamp, som er på udebane mod Team Esbjerg på mandag.