Jakob Poulsen har nu scoret flest mål af alle på straffespark i Superligaen. Scoringen mod OB var nummer 20. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FCM sejrer sikkert over OB

Thomas Damm 

På mål af Jakob Poulsen og Frank Onyeka vandt FCM 2-0

FODBOLD 8035 tilskuere var søndag aften på plads på MCH Arena til FC Midtjyllands kamp mod OB. Langt de fleste kunne gå tilfredse hjem efter en helt fortjent »ulvesejr« på 2-0.

Første halvleg blev dog en kedelig forestilling med få chancer til begge hold. Det var ikke så underligt, at der skulle et straffespark til at sætte gang i målscoringen. Kaptajn Jakob Poulsen scorede sikkert, da Jeppe Tverskov nedlagde Mayron George, der spillede fra start i stedet for karantæneramte Paul Onuachu.

Det var Poulsens 20. scoring på straffespark, og det er ny rekord i Superligaen.

10 minutter efter pausen kom FCM på 2-0. OB-keeper Sten Grytebust headede på kanten af straffesparksfeltet et indlæg væk. Bolden havnede hos Rafal Kurzawa, der kunne skyde mod det tomme mål, men i stedet flot spillede Frank Onyeka helt fri, og nigerianeren scorede til 2-0.

Herfra kom der klart mere tempo i FCM-spillet, og OB truede kun yderst sjældent Jesper Hansens mål.

Med små 20 minutter tilbage gav FCM debut til den 19-årige brasilianske angriber Junior Brumado.

I kampens afslutning var FCM klart tættere på 3-0, end OB var på en reducering.

Med sejren holder FCM afstanden til FC København på fem point.

Næste udfordring for »ulvene« er på torsdag i Parken i den uhyggeligt vigtige kamp mod netop FCK, der tidligere søndag vandt 2-1 over Brøndby.