Sarah Iversen skriger sin målglæde ud. Den danske landsholdsspiller scorede fem mål mod Viborg på sin 29 års fødselsdag. Foto: Tom Laursen

Storsejr i arvefjendens hule: HIH tager stort skridt mod DM-semifinalerne

Jørn Just Kristensen 

Herning-Ikast landede en flot sejr i Viborg og kan i næste uge sikre sig en plads i DM-semifinalen, hvis HIH’erne formår at slå Aarhus United i Ikast

HåNDBOLD Herning-Ikast Håndbold har igen semifinaleskæbnen i egne hænder.

De midtjyske »enhjørninge« vandt onsdag aften 28-21 på udebane mod Viborg HK og strøg dermed op på andenpladsen i sin slutspilspulje. Det betyder, at HIH står med en »matchbold« og definitivt kan sikre sig en plads i DM-semifinalen med en sejr, når Aarhus United kommer på besøg i Ikast i næste uge.

Tempofyldt og målrig halvleg
Sejren i Viborg blev grundlagt på en forrygende første halvleg, hvor angrebsspillet sprudlede, og skarpheden foran mål fulgte trop i et opskruet og underholdende tempo, der dog også bød på flere tekniske fejl.

Men HIH’erne udnyttede det høje tempo til at sende hele 18 mål ind bag Rikke Poulsen i Viborg-målet og sikre en pauseføring på 18-12. Det er bemærkelsesværdigt mange mål, når man tager i betragtning, at HIH ikke har været over 23 mål i en hel kamp i de seneste fire opgør.

Holdene fulgtes til 6-6 efter bare ni minutter, men så trak HIH fra. Viborg misbrugte syv angreb i træk - blandt andet på en storspillende Sabine Englert i gæstemålet. Samtidig fortsatte skarpheden angrebs- og kontramæssigt hos Herning-Ikast, så gæsterne rykkede til 10-6.

Ind mod pausen rykkede Herning-Ikast igen og vekslede 15-11 til 18-12 ved halvtid.

Ustyrlige Englert
Det vilde, opskruede tempo aftog i anden halvleg, hvor der var færre kontrascoringer og flere lange angreb. Viborg fik også bedre fat i deres forsvar og nåede på 19-23 med et kvarter tilbage, men tættere kom værterne ikke.

Herning-Ikast spillede disciplineret og virkede hele tiden i kontrol. Og når det kneb en anelse, skabte Sabine Englert ro med flere redninger i HIH-målet. Den 37-årige tysker endte med en redningsprocent på hele 49 - og så havde hun også en flot scoring selv, da hun scorede i tomt Viborg-net.

Den sidste spænding forsvandt 10 minutter før tid, da Sabine Englert nappede et forsøg fra Viborg-stregen Stine Bodholt, og HIH-stregen Sarah Iversen prompte scorede til 26-19 i modsatte ende.

Resultatet betyder, at semifinaledrømmen definitivt er slut for Viborg, mens HIH med sejren selv kan sikre en plads i semifinalen i næste uge. Det kræver »bare« en sejr i egen hule, når Aarhus United kommer på besøg langfredag. Inden da skal Herning-Ikast på søndag møde Team Esbjerg på udebane i semifinalerne af den europæiske EHF Cup.