Frank Onyeka (t.v.) scorede til 1-0 i FC Midtjyllands søndagskamp i Esbjerg. Foto: John Randeris/Ritzau Scanpix

Nyt pointtab i guldduellen: FCM smed sejren i overtiden

Ole Bitsch 

FC Midtjylland måtte nøjes med 2-2 ude mod Esbjerg, der udlignede i det 94. minut

FODBOLD Da FC Midtjylland sidst var på besøg på Blue Water Arena i Esbjerg, smed »ulvene« sejren i overtiden. Superligamatchen i november 2018 endte 2-2 efter et vanvittigt drama.

Et halvt år senere gentog historien sig i det vestjyske.

Søndag eftermiddag førte FCM-mandskabet atter 2-1 i Esbjerg dybt inde dommerens tillægstid, men igen udlignede hjemmeholdet. Denne gang var det forsvarsspilleren Rodolph Austin, som i det 94. minut headede udligningen i nettet. Forinden havde FCM-keeper Jesper Hansen tabt et ellers ufarligt indlæg, og det udnyttede Esbjergs sydafrikaner til at skrabe bolden over stregen. Målscoreren så dog ud til - ifølge tv-billeder - at være offside.

Skuffelsen var ekstra tung hos FC Midtjylland. Det var samme ærgrelsen.

I slutfasen - inden Esbjergs 2-2-træffer - havde både topscorer Paul Onuachu og Awer Mabil, der begge blev skiftet ind efter en times spil, gigantchancer til at lukke kampen. Onuachu opfangede et svagt udspark fra målmand Jeppe Højbjerg, men tøvede så længe at keeperen fik reddet til hjørnespark.

I overtiden blev australske Mabil spillet helt fri af Paul Onuachu, men frem for at udplacere Højbjerg, valgte Mabil at kanonere kuglen direkte i armene på målmanden.

FC Midtjylland var ellers i kontrol i det meste af matchen på Blue Water Arena. Jesper Hansen tog sig inden pausen af tre fine forsøg fra hjemmeholdet, men det var FCM som ramte overliggeren efter et Kian Hansen indlæg. Desuden var der pæne muligheder til Frank Oneyka, og Mayron George, der indledte på bekostning af en småskadet Onuachu.

Det var også Onyeka, der bragte FC Midtjylland foran i begyndelsen af anden halvleg. Et godt gennembrud i venstre side fra Gustav Wikheim endte midt i feltet hos nigerianeren, der smukt flugtede bolden over Jeppe Højbjerg.

FCM havde godt styr på begivenhederne. Indtil det 61. minut, hvor udligningen faldt.

Et knivskarpt indlæg i venstre fra den tidligere FCM-back Jesper Lauridsen strøg ind i feltet, hvor angriberen Yuri Yakovenko sneg sig ind mellem forsvarerne Erik Sviachenko og Alexander Scholz.

Kort efter kom FCM’erne atter i front. Og det på kontroversiel vis. Anfører Jakob Poulsen sparkede et hjørnespark, som fik lov til at passere i nettet. På målstregen fik Kian Hansen generet Jeppe Højbjerg så meget, at bolden nåede over stregen - til store protester fra Esbjerg-lejren og hovedparten af de 6162 tilskuere på stadion.

Det lignede tre vigtige point til FC Midtjyllands guldduel mod FC København, men i overtiden sørgede de vestjyske oprykkere for endnu en gentagelse af klubbernes seneste dyst på Blue Water Arena.