Emma Friis scorede tre mål, da HIH tabte første semifinalekamp mod Team Esbjerg. Den 19-årige herningenser udgik ellers af kampen ved stillingen 12-12 efter et uheldigt sammenstød med Esbjergs Line Jørgensen. Friis slog venstre skulder i den situation. Foto: Flemming Hansen

HIH tabte første slag om finaleplads

Jørn Just Kristensen 

Angrebsspillet manglede den sidste klasse og skarphed, da Herning-Ikast tabte 20-23 til Team Esbjerg i semifinalen af EHF Cuppen.

HåNDBOLD Det kræver en udesejr på mindst tre mål i Blue Water Dokken næste søndag, hvis Herning-Ikast Håndbold skal i finalen af den europæiske EHF Cup for fjerde gang i klubhistorien.

HIH’erne tabte nemlig i dag 20-23 på hjemmebane mod Team Esbjerg i det første af to semifinaleopgør.

Opgøret bød på bedre forsvars- end angrebsspil. Der var en del sjuskefejl i spillet, men til gengæld var der fight og spænding hele vejen.

10 minutter før tid stod der 16-16 i IBF Arena. Der tog Esbjergs største stjerne, hollænderen Estavana Polman, sagen i egen hånd med tre pletskud på fem minutter. Hun satte sig igennem med rappe fodskift og smæk i højrehånden, og Esbjerg rykkede til 20-17.

Den føring gav gæsterne ikke slip på og vandt med tre mål.

Angrebsspillet haltede
HIH’erne viste kampen igennem fin forsvarsfight med Tonje Løseth og Mathilde Bjerregaard som to af de fremtrædende forsvarsaktører foran en velspillende Jessica Ryde i målet.

Angrebsmæssigt kneb det betydeligt mere. Helene Fauske blev topscorer med fire mål, mens Louise Burgaard, Tonje Løseth, Sarah Iversen og Emma Friis scorede tre gange hver.

Det var ottende gang i træk, at HIH’erne tabte et indbyrdes opgør mod Team Esbjerg - det seneste nederlag skete i onsdags i DM-slutspillet. Næste chance for at slå vestjyderne kommer på søndag 14. april, når returkampen spilles i Blue Water Dokken i Esbjerg.