HF-uddannelsen i Herning, hvor Anne Vandsø Madsen er rektor, går imod den generelle tendens her i regionen i forhold til ansøgninger blandt elever. Foto: Pr-foto

Flere søger ind på Herning HF

HF-uddannelsen i Herning har stigning i antallet af ansøgninger i år

HERNING Antallet af ansøgere til den to-årige HF-uddannelse på Herning HF er i år steget med omkring 10 procent. Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Med denne udvikling går Herning HF imod den generelle tendens i Region Midtjylland, hvor flere gymnasiale uddannelser, herunder også HF-uddannelser, i år oplever en tilbagegang.

Ifølge skolen har knap 200 på nuværende tidspunkt søgt om optagelse fra august. Og Herning HF vil dermed være det næststørste HF uddannelsessted i Region Midtjylland - kun overgået af Århus Akademi.

Rektor Anne Vandsø Madsen forklarer i pressemeddelelsen fremgangen med, at flere vælger at starte på HF direkte fra 9. klasse. Således er der optaget 25 elever direkte fra folkeskolens 9. klasse. Dertil kommer, at flere har fået øjnene op for, at HF giver mange muligheder for at læse videre - også på universitetet.

- De seneste år har der været god søgning blandt eleverne på Herning HF til fagpakken HF-Uni, der giver adgang til en lang række universitetsuddannelser på to år. Og skulle de elever, der ikke i første omgang har valgt HF UNI, mangle de adgangsgivende fag for at komme ind på deres drømmeuddannelse, har de mulighed for at vælge en HF Plus pakke, hvor de i løbet af et halvt år supplerer deres uddannelse med yderligere fag. På den måde kvalificerer de sig på to et halvt år, siger hun i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Rigtig mange unge er i tvivl om, hvad de vil bruge deres ungdomsuddannelse til. Derfor er HF-uddannelsen med de mange forskellige fagpakker og mulighed for fleksibilitet et godt valg. På HF bliver de afklaret om deres fremtidige uddannelse i løbet af to eller to et halvt år. Det ser ud til at tiltale mange.