Herning-Ikast Håndbold og Tonje Løseth - her i aktion mod Esbjergs Kristine Breistøl - tabte onsdagens slutspilskamp i IBF Arena. Foto: Flemming Hansen

Nyt HIH-nederlag mod den onde ånd

Ole Bitsch 

Herning-Ikast fightede stort, men tabte 19-21 - og for syvende gang i træk til Esbjerg

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold var to mål, en stribe afbrændere og et par diskutable dommerkendelser fra at bryde en ond cirkel mod Team Esbjerg. Men efter 60 minutters slutspilskamp i IBF Arena er komplekset intakt hos HIH.

Onsdag aften tabte holdet med 19-21 til vestjyderne. Det var syvende gang i træk i alle turneringer, at Esbjerg besejrede Herning-Ikast Håndbold, der også havde problemer mod rivalerne under det tidligere klubnavn, FCM Håndbold.

Men onsdag havde HIH’erne chancen for endelig at få harpiksen under Team Esbjerg.

Fire minutter før tid udlignede Louise Burgaard til 19-19, men endnu en afbrænder fra hjemmeholdet betød, at gæsterne - via scoringer fra stjernen Estvana Polman og den tidligere FCM-profil Line Jørgensen - kunne hive to point med ud i den ventende spillerbus.

Herning-Ikast fightede stort mod favoritterne, der regnes for finaleaspiranter sammen med grundspilsvinderne fra Odense. Men Esbjerg har vist svaghedstegn i slutspillet, hvor Viborg har besejret den vestjyske storklub.

Revner var der også i Esbjerg-muren i Ikast, hvor værterne var med hele vejen foran 1586 tilskuere - og altså var tæt på at blive belønnet med point til puljetabellen.

En af hovedårsagerne var HIH-keeper Sabine Englert, der præsterede 20 redninger og en redningsprocent på 58. Tyskeren blev noteret for hele 14 parader inden pausen, hvor gæsterne førte med 10-9.

Afbrænderne var massive hele aftenen, men særligt hos Herning-Ikast må man ærgre sig over den manglende effektivitet. Bortset fra Tonje Løseth, der som topscorer nettede seks gange, havde det midtjyske holds offensiv svært ved at passere Sandra Toft i Esbjerg-målet. Alene HIH’s tre fløje, Emma Friis, Anne Mette Pedersen og Annika Jakobsen, misbrugte i alt 11 afslutninger. Skarphed var der heller ikke fra bagkæden med Helene Fauske og Louise Burgaard.

Hos Esbjerg var det ventet, at superstjernen Estavana Polman ville dominere i Ikast. Men hollænderen vågnede først op efter pausen. Det blev dyrt for HIH, der indkasserede seks Polmand-pinde i den ekstremt tætte anden halvleg.

Nederlaget til Esbjerg betyder, at Herning-Ikast fortsat har tre point i slutspilspulje 2, der føres af vestjyderne. Team Esbjerg har seks point, mens Aarhus United, der onsdag besejrede Viborg ude med 29-26, har fire point. Viborgenserne har to point efter tre kampe. Kun de to bedste hold i puljen avancerer til DM-semifinalerne.

HIH’s næste opgave er førstkommende lørdag, hvor det gælder den første EHF Cup-semifinale i IBF Arena. Modstanderen er ... Esbjerg.