Paul Onuachu flyver fra reden. Efter syv år i FC Midtjylland er den 25-årige nigerianer nu klar til næste skridt i fodboldkarrieren. Han har underskrevet en fireårig kontrakt med belgiske KRC Genk. Foto: Flemming Hansen

Midtjysk pokaljubel: FCM er i finalen

Jørn Just Kristensen 

Et vanvittigt fynsk selvmål blev startskuddet til en stor midtjysk pokalaften. FCM slog OB og er klar til pokalfinalen for femte gang i klubbens historie

FODBOLD De danske mestre rækker »ulvepoterne« ud efter et nyt trofæ, som de aldrig har vundet tidligere. FC Midtjylland er i pokalfinalen.

»Ulvene« vandt onsdag aften 4-0 over OB i semifinalen.

Topscorer Paul Onuachu lynede to gange og Gustav Wikheim en enkelt gang, men det var en fynsk brøler, der satte FCM i gang.

I opgørets første halve time var gæsterne nemlig bedst. Fynboerne stod afventede og tog imod FCM på egen halvdel, men mestrene kunne ikke brodere sig igennem den velorganiserede OB-defensiv, og tre gange kom fynboerne til chancer efter erobringer og kvikke kontrastød.

Vildt selvmål
Men så bragte Troels Kløve sig selv uheldigt i fokus. OB-keeper Sten Grytebust spillede bolden frem til en upresset Kløve, men midtbanemanden kiksede sin tæmning og kom under pres fra Paul Onuachu. Det fik OB-spilleren til at sende bolden hjem mod egen keeper med en stiv tå, men afleveringen blev for hård og gik ind via modsatte stolpe til 1-0.

Scoringen løftede FCM, som endelig formåede at sætte sig igennem på den sidste tredjedel af banen.

Knap to minutter efter pausen blev det 2-0. Polske Rafal Kurzawa servede et præcist frispark ind i panden på Paul Onuachu.

Onuachu lukkede endegyldigt opgøret 18 minutter før tid. Jakob Poulsen samlede bolden op på feltkanten og løftede den ind til en fri Paul Onuachu ved bageste stolpe, hvor topscoreren headede bolden ind. Tv-billederne indikerede, at nigerianeren var i offside, men dommerne dømmer i realtid, og scoringen var godkendt.

Norsk drømmemål
Og så fik de 7549 tilskuere en lækkerbisken at gå hjem på. Tre minutter før tid sendte målmand Jesper Hansen et varmesøgende missel af et udspark af sted mod Gustav Wikheim. Nordmanden fik bolden med forbi en OB-forsvarer, skar ind i banen og bankede læderet forbi OB-keeper Sten Grytebust til 4-0.

I pokalfinalen 17. maj skal FCM møde enten Brøndby eller AaB. De mødes i den anden semifinale i morgen på Brøndby Stadion.