Sebastian Wistoft Jensen fra HCM i aktion i pokalkampen mod Skjern. Foto: Flemming Hansen

Fornem fight af HC Midtjylland mod mestrene

Kenneth Kristiansen 

HCM var ovenpå i hele første halvleg i pokalkampen, men efter pausen viste Skjern klasseforskellen

HåNDBOLD HC Midtjylland kunne som ventet ikke hamle op med de danske mestre i pokalkampen onsdag aften, men Herning-holdet gjorde det glimrende mod gæsterne fra Skjern Håndbold. Skjern vandt kampen med 36-26, men HCM var helt med i de første 30 minutter.

Hjemmeholdet var såmænd foran stort set hele tiden i første halvleg. De unge HCM’ere gik uimponerede til værks i sæsonens sidste kamp og kom hurtigt foran 2-0, før Skjerns stjernespillere havde vænnet sig til halgulvet i Sportscenter Herning.

Og de fornemme HCM-takter fortsatte. Væk var bekymringer og forventningspresset fra den hårde oprykningskamp i 2. division, som jo endte lykkeligt for et par uger siden. Det rødklædte hjemmehold spillede kvikt over for de regerende danske mestre, som - ret skal være ret - bestemt heller ikke havde fundet mesterspillet frem.

Med syv minutter til pause bragede Marcus Abildgaard HCM foran med 17-14 på en omstilling, og de allermest optimistiske af de omtrent 300 tilskuere begyndte måske at tro på den gigantiske sensation, som en HCM-sejr ville være.

Men derfra meldte gæsterne sig ind i kampen. HCM’s føring blev indhentet til pausestillingen 18-18, og efter pausen var der den forventede klasseforskel. Skjern skruede op for koncentrationen og afviklede de enkelte kampsituationer hurtigere, og så havde 2. divisionsholdet svært ved at følge med. Naturligt nok.

Men HC Midtjylland faldt bestemt med ære, og spillere, trænere og ledere går nu på sommerferie med en god fornemmelse.

Kampen mod Skjern var afskedskamp for veteranerne Troels Aagaard og Thomas Bertelsen, og på trænerbænken havde Søren Baadsgaard også sidste sin sidste kamp. Han afløses fra næste sæson, i 1. division, af Mads Hjortshøj.