HIH-backen Louise Burgaard (med bolden) scorede seks gange i søndagens hjemmesejr over Viborg HK. Foto: Tom Laursen

Ny slutspilsluft til HIH: Slidersejr over Viborg

Ole Bitsch 

Herning-Ikast rejste sig og vandt med 23-22 over lokalrivalerne

HÅNDBOLD Det holdt hårdt, men Herning-Ikast hentede søndag eftermiddag ny luft i slutspillet.

Efter torsdagens skuffende indsats og tunge nederlag ude mod Aarhus United, vandt HIH-kvinderne hjemme med 23-22 over lokalrivalerne fra Viborg HK.

Dermed lever Herning-Ikasts forhåbninger om en DM-semifinale videre i slutspilspulje 2, der også tæller guldaspiranterne Team Esbjerg.

Viborg besejrede netop Esbjerg tidligere på ugen, men søndag i IBF Arena i Ikast ramte viborgenserne ikke samme høje niveau. Til gengæld fik HIH’erne - i perioder - løftet sig i forhold til den magre indsats i Aarhus.

Her haltede den midtjyske offensiv, men søndag var der mere power i bagkæden, hvor kun norske Tonje Løseth havde en decideret offday. Til gengæld hamrede backkollegerne Helene Fauske (otte mål) og Louise Burgaard (seks scoringer) vigtige kasser ind mod ærkerivalerne.

Det blev dog tæt hele vejen i Ikast. Værterne førte 5-2, men så scorede gæsterne fire i træk i en match, der blev spillet i opskruet tempo med adskillige tekniske fejl til følge.

Ved pausen var HIH i front med 11-10, og i anden halvleg missede hjemmeholdet flere muligheder for at kreere et afgørende forspring til ærkeklubben, der fulgte med til 16-15 og 19-18, inden Louise Burgaard hamrede Herning-Ikast foran med 21-18. Da manglede der otte minutter af det intense opgør.

At det blev defensiven, som sikrede sejren for HIH var ingen overraskelse. Overraskende var det heller ikke, at HIH-keeper Sabine Englert, der stod hele kampen mod Viborg, atter spillede en hovedrolle. Tyskeren var - ud over en stribe store redninger - også involveret i fire straffekast, som udeholdet brændte undervejs.

Ved 22-20 kanonerede Viborgs Carin Strømberg et straffe over mål, og da Sarah Iversen efterfølgende nettede til 23-20, løb tiden ud for gæsterne, der måtte lade sig nøjes med to trøsttræffere i slutsekunderne.

HIH-topscorer blev Helene Fauske med otte scoringer.

I den anden puljekamp vandt Team Esbjerg med 37-30 over Aarhus United. Dermed har vestjyderne fire point efter to slutspilskampe, mens Herning-Ikast har tre point. Viborg og Aarhus står begge noteret for to point.

HIH’s næste slutspilsduel er programsat til onsdag 3. april, hvor Team Esbjerg besøger IBF Arena.