FCM skuffede mod FCN. Foto: Tom Laursen

FC Midtjylland brændte alle chancerne: Kun 0-0 mod FC Nordsjælland

Kenneth Kristiansen 

FCM tabte et stort skridt i topkampen med nulløsning på MCH Arena

FODBOLD FC Midtjylland havde mange store chancer, men der kom aldrig hul på bylden i lørdagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland, der sluttede 0-0.

En stor skuffelse for FCM’s guldaspiranter i den første kamp i Superligaens mesterskabsspil.

Første halvleg bød på bunkevis af store chancer, men bolden ville simpelthen ikke ind: Evanders skud fra distancen, der strøg lige forbi stolpen. Paul Onuachus hovedstød fra tæt hold, der heller ikke ramte målet, og Gustav Wikheim, der blot et par meter fra målstregen formåede at sende bolden op over overliggeren. Senere var der også et skud fra spids vinkel af en godt spillende Awer Mabil, og Evander, der kastede sig frem i et hovedstød, som dog havnede i favnen på FC Nordsjællands målmand, Peter Vindahl Jensen.

Var der straffespark?
Mod slutningen af halvlegen ville størstedelen af tilskuerne på MCH Arena have straffespark, da FCN’s Abdul Mumin havde fat i trøjen på Paul Onuachu, lige da nigerianeren lagde an til afslutning. Dommer Peter Kjærsgaards fløjte forblev dog tavs, og midt i FCM’ernes utilfredshed løb gæsterne ned i den anden ende og kom frem til deres største chance i halvlegen. FCM-keeper Jesper Hansen reddede dog fornemt forsøget fra Mohammed Kudus.

I anden halvleg faldt chancefrekvensen en del, og da FCN-keeperen på næsten mirakuløs vis fik en arm på et godt hovedstød fra Paul Onuachu midt i halvlegen, tegnede der sig et billede af, at FCM skulle have kendt sin besøgelsestid før pausen.

FC Midtjyllands cheftræner, Kenneth Andersen, sendte offensive kræfter som Mayron George og Rilwan Hassan i aktion i jagten på det forløsende mål, men scoringen kom dog aldrig, og hovedparten af de 6675 tilskuere på MCH Arena måtte tage skuffede hjem med visheden om, at de forsvarende danske mestre tabte et skridt i denne sæsons guldkamp allerede i slutspillets første runde.