Nicolas Madsen - her i aktion for FC Midtjylland - scorede til 1-0, da det danske U19-landshold spillede 2-2 mod England. Det var hans 13. optræden og andet mål for det danske U19-landshold. Foto: Tom Laursen (Arkiv)

FCM-profil scorede i pointdeler mod England

Jørn Just Kristensen 

Nicolas Madsen åbnede målscoringen, da det danske U19-landshold spillede 2-2 mod England. Trods det flotte resultat misser Danmark igen kvalifikationen til U19-EM

FODBOLD Det kan godt være, at det danske U19-landshold ikke kvalificerede sig til EM-slutrunden i Armenien, men de rød-hvide afsluttede Elite Round-stævnet i England med et flot resultat.

De danske drenge spillede 2-2 mod værtsnationen England efter dansk pauseføring på 1-0.

Det resultat betyder, at England også misser U19-EM. Havde det stjernespækkede engelske mandskab slået Danmark, havde det vundet gruppen og snuppet EM-billetten. Men den gik i stedet til Tjekkiet, som slog Grækenland 3-1 i puljens anden kamp i sidste runde.

Nicolas Madsen og Japhet Sery Larsen fra FC Midtjylland var begge i startopstillingen for det danske U19-landshold. Japhet Sery Larsen løb på banen som anfører og udgjorde midterforsvaret sammen med Sebastian Hausner fra AGF.

Nicolas Madsen var for tredje kamp i træk i startopstillingen som midtbanedirigent og profil på det danske hold.

Madsen er ikke kendt som den flittigste målscorer, men det var ikke desto mindre ham, der bragte Danmark foran 1-0 i de sidste sekunder af første halvleg. Han bankede en løs bold i mål efter et dansk hjørnespark.

Ian Poveda fra Manchester City udlignede efter en times spil. Også det skete på en chance efter et hjørnespark.

Men Danmark kom tilbage i front, da Victor Jensen fra Ajax Amsterdam efter 70 minutter afsluttede et flot dansk angreb. Den føring holdt dog kun små tre minutter, før Marc Guehi fra Chelsea udlignede til 2-2 for England.

Englænderne pressede hårdt på for sejrsmålet og EM-billetten til slut, men danskerne holdt stand.

England blev for to år siden U17-verdensmester med flere af de spillere, som danskerne i dag holdt fra EM-kvalifikation.

Danmark har aldrig kvalificeret sig til U19-EM, siden det nuværende setup så dagens lys i 2002.