VIA Design har sine business- og designuddannelser samlet i Birk, og her kommer den kommende skatteuddannelse også til at ligge. Foto: PR-foto

Færre søger ind på VIA’s uddannelser i Herning

Designuddannelserne på VIA’s campus Herning har i år modtaget 670 ansøgninger

UDDANNELSE Fristen for at søge ind efter kvote 2 på de videregående uddannelser udløb for nyligt, og design- og businessuddannelserne har i alt modtaget 670 ansøgninger. Af dem har 441 ansøgere valgt design- og businessuddannelserne som deres førsteprioritet, det vil sige, at det er den uddannelse, som ansøgerne allerhelst vil ind på. Det er en tilbagegang på godt tre procent sammenlignet med sidste år. Det oplyser VIA University College i en pressemeddelelse.

På landsplan oplever stort set alle uddannelsesinstitutioner en tilsvarende tilbagegang. Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet har 51.622 søgt ind via kvote 2. Det er tre procent færre end sidste år.

På Campus Herning har 295 søgt en studieplads på designteknologuddannelsen som førsteprioritet, mens 146 gerne vil læse på overbygningsuddannelsen Design og business.

Skatteuddannelse i Herning
Efter sommerferien slår VIA dørene op til den nye uddannelse Professionsbachelor i Skat, og den kommer til at bo under samme tag som designuddannelserne. Langt de fleste ansøgninger til den uddannelse forventes at tikke ind til det store kvote 1-optag, der har ansøgningsfrist 5. juli, og i første omgang har uddannelsen modtaget 15 ansøgninger.

VIA understreger i pressemeddelelsen, at man som uddannelsessted gør meget ud af at sikre uddannelser i alle dele af Region Midtjylland, så der også er god adgang til arbejdskraft uden for de største byer.

VIA udbyder uddannelser i 11 byer i Region Midtjylland. Ud over skatteuddannelsen er VIA på trapperne med en ansøgning til Uddannelses- og Forskningsministeriet om etablering af en uddannelsesstation for sygeplejerskeuddannelsen i Herning. Går alt planmæssigt, får den studiestart i februar 2020.

Samlet for VIAs 40 uddannelser er der i denne omgang 1,5 procent færre ansøgninger.

- Faldet i antallet af ansøgninger skal ses i lyset af, at tallene er steget de sidste 10 år. Derfor kan stigningen ikke bare fortsætte, og faldet var forventet - særligt fordi vi er i en tid med forbedring i konjunkturerne. Det afgørende er, at kvote 2-søgningen stadig er god, og vi forventer igen i år at få fyldt de fleste af VIAs uddannelser helt op, da vi har mange flere ansøgere, end vi har studiepladser til, siger Louise Gade, prorektor for VIA, i pressemeddelelsen.

De studerende får i år besked på, om de er optaget på deres drømmeuddannelse, 26. juli.