Send en hilsen til flygtningebørn på asylcentre i Danmark, opfordrer Red Barnet Ungdom, som har taget initiativ til det næstekærlige projekt. Foto: Thomas Arnbo

Send flygtningebørn en hilsen

Red Barnet Ungdom vil overrække hilsener fra herningensere til flygtningebørn i Danmark

HERNING Det kan være hårdt at være barn på et asylcenter, især når flygtningedebatten raser.

Derfor opfordrer Red Barnet Ungdom nu borgerne i Herning Kommune og danskerne generelt til at sende en venlig og opmuntrende hilsen til flygtningebørn bosat på Center Sjælsmark, Sandholm, Jelling og fem andre danske asylcentre.

- Børn har ret til at føle sig trygge og skal ikke føle sig som gidsler i de voksnes flygtningedebat, lyder budskabet fra Red Barnet Ungdoms generalsekretær Camilla Burgwald.

- Tonen i flygtningedebatten er i øjeblikket ret hård, men vi må aldrig glemme, at børnene er uskyldige. De kan ikke selv bestemme, om de vil flytte. Børnene på asylcentrene lytter med og bliver både bange og kede af det, når fordomme og skældsord bliver luftet i medierne og på Facebook. Derfor vil vi vise dem, at mange danskere vil dem det godt, siger Camilla Burgwald.

Red Barnet Ungdom har derfor oprettet en hjemmeside, hvor danskerne kan sende venlige beskeder til børnene.

Wafande og Pelle
I april vil frivillige fra Red Barnet Ungdom overrække hilsnerne til børnene på otte danske asylcentre.

Sangeren Wafande, skuespilleren og forfatteren Flemming Jensen og tv-værten Pelle Hvenegaard er blandt de kendte danskere, der allerede nu har valgt at sende opmuntrende ord til børnene. Wafande sendte en videohilsen fra sminkerummet på børnetalentshowet Voice Junior, hvor han er vært. I sin videohilsen fik han selskab af sine medværter, sangerne Mette Lindberg og Joey Moe, der også sendte positive ord i flygtningebørnenes retning.

Det er nemlig både muligt at sende hilsner til børnene på skrift og video via Red Barnet Ungdoms hjemmeside www.redbarnetungdom.dk/send-en-hilsen.