Jurij Repe. Foto: Henrik Ole Jensen

Slutspilsnedtur: Sæsonen er slut for Blue Fox

Thomas Damm 

»Rævene« formåede ikke at løfte sig i lutspillet og må nu gå på sommerferie

ISHOCKEY Med et nederlag på 2-4 i Aalborg søndag eftermiddag blev Herning Blue Fox sendt på sommerferie. Sejren betyder, at de forsvarende mestre Aalborg Pirates vinder kvartfinaleserien 4-1 og dermed er klar til semifinalen.

Det er blot to sæsoner siden, at Blue Fox senest oplevede at tabe i kvartfinalen. Dengang var modstanderen Frederikshavn, og også dengang kom Blue Fox i kvartfinalen efter et skuffende grundspil.

Den sæson endte med, at Blue Fox fyrede træner Todd Bjorkstrand og siden erstattede ham med Petri Skriko.

Nøjagtig som i de foregående kvartfinaler blev også søndagens dyst længe jævnbyrdig. Aalborg Pirates udnyttede et powerplay til at vinde første periode 1-0.

Mål fra fjerdekæden
I anden periode blev det også 2-0 til nordjyderne, inden Thomas Andersen reducerede efter at angreb, hvor Hernings fjerdekæde havde succes med et højt pres, og til sidst kunne Andersen sende pucken forbi den ellers velspillende Ronan Quemener i Aalborg-målet.

Det lignede, at Blue Fox kunne komme til pause »kun« nede 1-2, men blot et minut før perioden var slut, bankede kaptajn Julian Jakobsen pucken i nettet bag Simon Nielsen.

Scoringen fulgte efter en lang periode uden spilstop, og hvor der havde været noget tummel ude ved spillerboksene. Det betød måske, at Herning-spillerne mistede lidt fokus, men det gjorde rutinerede Jakobsen, der kort forinden havde brændt en kæmpechance, ikke.

Nede 1-3 før sidste periode så det meget svært ud for rævene at få den krævede sejr.

Aalborg forsvarede sig godt, og da Joachim Linnet blev udvist med 11 minutter tilbage så det for alvor sort ud for at lave et comeback.

Nyt håb
Men nyt håb kom med lige over tre minutter at spille. Morten Poulsen brød igennem på højre side og udplacerede Ronan Quemener.

Så kom der for alvor liv i de mange medrejsende Herning-fans, der bakkede flot op om deres helte hele vejen.

Med et minut tilbage tog Petri Skriko Simon Nielsen ud og satsede med en angriber mere, men lige lidt nyttede det.

Med syv sekunder tilbage vandt Aalborg pucken og sendte den i nettet. 4-2 og kampen var slut.

Dermed er en skuffende sæson slut for Herning Blue Fox, der nu kan begynde at forberede den kommende sæson, hvor der er nok at snakke om.