Frank Onyeka blev matchvinder på en slags saksespark i feltet. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Akrobatisk scoring sikrer FCM-sejr over guldtræneren

Jørn Just Kristensen 

FC Midtjylland overvandt en sønderjysk chokstart og sluttede grundspillet med en 2-1-sejr

FODBOLD Mens den halve Superliga lå i tæt duel om de sidste pladser i Mesterskabsspillet, har FC Midtjylland længe været i en intens duel om netop førstepladsen og det kommende mesterskab mod FC København.

»Ulvene« afrundede i dag grundspillet med sejr nummer 18 i kamp nummer 26, da det hjemme på MCH Arena blev til en 2-1-sejr over SønderjyskE.

Sønderjyderne, der trænes af FCM’s tidligere mestertræner Glen Riddersholm, chokstartede ellers med en scoring efter bare fire minutter. Et hidsigt pres fremtvang et boldtab fra normalt så boldsikre Alexander Scholz på feltkanten. Manjrekar James og efterfølgende Erik Sviatchenko på mållinjen var lige ved at få reddet holdkammeratens fejl, men afslutningen fra hollandske Mart Lieder var lige akkurat over stregen til 1-0.

Rafal Kurzawa fik sin første Superligakamp fra start, og det var den polske VM-spiller, der stod for udligningen midt i første halvleg. Frank Onyeka snittede et hjørnespark fra Jakob Poulsen videre til bageste stolpe, hvor Kurzawa kom buldrende og udlignede i bedste Marc Dal Hende-manér. Dal Hende stod selv over på grund af en mindre tåskade.

FCM moste på i vanlig stil og skabte fare med adskillige indlæg, dødbolde og langskud fra elegante Evander Ferreira i det meste af kampen. Men der gik næsten en time, før de danske mestre kom foran. Paul Onuachu fik hovedet på et indlæg fra Rafal Kurzawa, og Frank Onyeka kastede sig akrobatisk i luften og scorede på saksespark til 2-1 fra kort afstand.

Topscorer Paul Onuachu havde to gode muligheder for at lukke opgøret, men Sebastian Mielitz stod godt i det sønderjyske mål, og spændingen levede helt indtil, dommer Jens Maae blæste opgøret af efter 96.25 minutter.

I overtiden blev Glen Riddersholm, SønderjyskE’s cheftræner, bortvist for brok. Han ville gerne have haft et straffespark til sit hold, da bolden sprang op på hånden af FCM-backen Joel Andersson efter et hjørnespark. Men dommer Jens Maae vinkede afværgende.

I tabellen er FCM stadig et point bag FC København, som vandt 3-1 over Hobro. De fire øvrige hold i Mesterskabsspillet blev OB, Brøndby, Esbjerg og FC Nordsjælland.