Tonje Løseth og HIH vandt over Nykøbing Falster onsdag aften - dermed slutter Herning-Ikast grundspillet på tredjepladsen. Foto: Tom Laursen

Stærk HIH-sejr over Nykøbing Falster: Snupper tredjepladsen

Ole Bitsch 

Herning-Ikast Håndbold slutter som treer i grundspillet - efter overraskende nederlag til København

HÅNDBOLD Med klubbens tiende ligasejr på stribe lykkedes det Herning-Ikast Håndbold at snige sig op på tredjepladsen i HTH-ligaen, der onsdag aften afviklede den sidste grundspilsrunde.

I IBF Arena i Ikast vandt HIH’erne et intenst og hæsblæsende opgør mod Nykøbing Falster, der blev nedlagt med 24-22 - efter midtjysk pauseføring på 12-11.

Duellen var op forhånd udråbt til en »finale« om fjerdepladsen, men et nederlag til Falster ville bytte rundt i tabellen, og HIH’erne ville på femtepladsen ikke få et point med over i det kommende slutspil.

Den tanke blev dog aldrig realiseret. Med en viljestærk og koncentreret holdindsats ikke blot vandt Herning-Ikast, samtidig overhalede HIH-enheden også de danske mestre fra København Håndbold, der meget overraskende tabte hjemme til Aarhus United. Dermed endte københavnerne i slutspilspulje med Odense, Nykøbing Falster og TTH Holstebro - en placering, der som følge af Københavns nederlag onsdag satte mange konspirationsteorier i gang i hallerne.

Omvendt - og altså noget uventet - skal Herning-Ikast nu dyste i slutspilspulje 2, der tæller Team Esbjerg, Aarhus United og Viborg HK.

Onsdagens kamp i Ikast blev lige så intens, fysisk og medlevende som det er sædvanen, når Herning-Ikast møder Nykøbing Falster.

Hos værterne kom forsvaret atter i fokus, også fordi keeper Jessica Ryde igen leverede en fin kamp. Men HIH havde vanskelig ved at få gang i scoringerne. Først mod slutningen af første halvleg blev der skudt hul på NFH-defensiven, men også efter pausen var Herning-Ikasts forspring »kun« på tre scoringer. Det til trods for, at især Helene Fauske - kampens HIH-topscorer med syv mål - gik forrest i selskab med Louise Burgaard og Tonje Løseth.

Hos Nykøbing var det primært den hollandske back Dione Housheer og svenske Angelica Wallén, der holdt falstringene inde i opgøret. Viljen og fighteregenskaberne var dog størst hos Herning-Ikast, der fortjent snuppede sin tiende ligasejr i træk.

HIH indleder DM-slutspillet torsdag 28. marts. Modstanderen er Aarhus United på udebane.